SınavMatik
- Lisans DENEME SÜRÜMÜ
- TOPLAM İNDİRME 32,262
- DOSYA BOYUTU 23.5 MB
- Üretici Pilot Software
Sınavmatik program paketi kendi soru bankanızı oluşturup yönetmenizi ve yapılan sınavların ölçme değerlendirme işlemlerinin otomatik olarak gerçekleştirilmesini sağlayan iki programdan oluşur.
Sınavmatik 4.65'taki Yenilikler:
1. Yeni görsel arayüz:
Sınavmatik'in daha yüksek renk çözünürülüklü yeni arayüzü yeni işletim sistemleri ile görsel anlamda da daha uyumlu olmasını sağlayacak.
2. Karne ve raporların PDF olarak alınabilmesi/e-posta eklentisi olarak gönderilmesi:
Sınavmatik'ten artık tüm raporlarınızı PDF olarak ihraç edebileceksiniz. Raporları PDF olarak ihraç etmek için öncelikle ücretsiz Ghostscript programını indirip kurmanız gerekir (http://mirror.cs.wisc.edu/pub/mirrors/ghost/GPL/gs860/gs860w32.exe). Ghostscript kurulu sistemlerde herhangi bir rapor açıldıktan sonra "veritabanı" menüsünden "İthal-İhraç->Farklı Kaydet" komutunu girdikten sonra veri türü olarak"PDF" seçerek rapor PDF formatında dosya olarak alınır. Bu sayede rapor çıktı formatıyla aynı görünümde arşivlenebilir ve elektronik ortamda paylaşılabilir.
Raporları kendi e-posta programınıza PDF eklenti olarak bu şekilde gönderebilirsiniz. Sınavmatik dosya olarak kaydetmeye gerek kalmadan da raporları PDF eklenti olarak e-posta yoluyla göndermenizi sağlar; rapor açıldıktan sonra "Veritabanı" menüsünden "e-postaya gönder" komutunu girin. Açılacak mesaj yazma penceresinde gönderinin kimlere gönderileceğini (öğretmen, öğrenci gibi) belirleyin ve ön yüzünde yazacak mesajı yazın. Gönderinin ekinde PDF olarak yer alacak raporun yolunu pencerenin sağ üstünde görebilirsiniz.
Karnelerde olduğu gibi her iletinin farklı olduğu durumlarda da Sınavmatik her hedefe raporun sadece ilgili bölümünü gönderecektir. Bu sayede detaylı karneleri, kağıt israfı olmadan çıktısı ile aynı biçimde öğrenci ve velilere iletebilirsiniz.
3. "Not" tanımı ve hesaplanması:
Sadece sınav sonuçlarını ve istatistiklerini almak için kullandığınız Ölçme değerlendirme programı artık birçok sınavın puanlarından elde edilen bir "not" u da hesaplayabilir. Sınavmatik'te daha önceden de var olan "Program" tanımına not hesaplama tanımı girerek, sınavların "not" hesabındaki etkisini formülize edebilir ve aynı pencereden tanımlı notları hesaplatabilirsiniz.
Hesaplanan notları raporlamak için "Test sonuçları" menüsünden "Program sonuçları" raporunu çalıştırın.
Sınav bilgilerine eklenen "Test türü" alanını kullanarak ödev, proje, kanaat gibi sınav dışı ölçme sonuçlarını da girebilirsiniz. Bu değerleri testin "Sonuçlar" penceresinden elle girebilirsiniz.
4. Sınav sonuçlarının elle düzeltilmesi (maddi düzeltme):
Sınavmatik tanımladığınız formüllere göre test sonuç puanlarını hesaplar. Diğer istatistikleri etkilemeden bu değerleri elle düzeltmek için "test bilgileri" penceresinde "sonuçlar" sekmesine geçin. Seçtiğiniz puan türü için ilgili sonuçları elle değiştirin. Hatta tüm sınav sonuçlarını buradan elle girmekte mümkündür. Ödev, proje, gibi diğer ölçme sonuçlarını bu şekilde girip not hesaplarında, gelişim analizlerinde, ara karnelerde kullanabilirsiniz.
5. Toplu madde analizleri:
Az sayıda öğrenci ve madde olduğunda madde analizleri gibi istatistikler çok anlamlı güvenilir sonuçlar vermez. Aynı öğrenciler birçok sınava giriyorsa, bunlar üzerinden madde analizlerini topluca almak daha güvenilir değerler verebilir. Bu raporu kullanarak, sorular için ayırıcılık, güçlük, kalite vs hakkında daha iyi bir yoruma sahip olabilirsiniz.
6. Dönemler arası karne:
4.63 sürümü ile gelen yenilikler arasında "Dönem" (eğitim yılı) kavramı vardı. Bu sürümde ise bir öğrencinin birçok dönemi kapsayan karnesini alarak aynı tip ders ve öğretim alanlarındaki gelişimini inceleyebilirsiniz.
7. Nesnelerin pasif yapılması:
Ders, konu, altkonu, hedef, test gibi nesneler silindiklerinde bu nesnelere bağlı kayıtlar da bu değişiklikten etkilenir. Arşivlenen eski sınavların sonuçlarının bu işlemlerden etkilenmemesi için nesneleri silmek yerine sadece "pasif" yapabilirsiniz. Bu nesnelere artık erişiminiz mümkün olmayacak ancak eski kayıtlar silme işleminden etkilenmeyecek.
8. Soru/Sınav/Test Onaylama:
Soru/sınav ve test nesneleri yetkili bir kullanıcı tarafından onaylanabilir. Böylece o nesnenin kullanımına izin verilmiş olur. Eski veriler ile uyum sağlamak için bu özellik ilk etapta sadece bilgi amaçlı kullanılabilir. Onay durumu (onaylayan, tarihi vb) nesne üzerinde izlenebilir. Tüm nesneler ile ilgili durum netleştikten sonra veritabanı ayarları penceresinden "Onaysız nesnelerin kullanımını engelle" kutusunu işaretleyerek, onaylanmamış nesnelerle ilgili bazı işlemleri (sonuç raporlarının basılması, test çıktısının alınması vb) engelleyebilirsiniz
9. Diğer Yenilikler:
Yukarıda bahsedilen yenilikler yanında çeşitli hata giderimleri ve fonksiyonel geliştirmeler bu güncelleme kapsamındadır.