LG Q6 inceleme videomuzda telefonun özellikleri ve fiyatı hakkında bilgiler vererek, sağlamlık testi yaptık. Ayrıca kamera, fotoğraf, ısınma, pil (batarya) ve oyun testleri gerçekleştirdik.
LG Q6 ilk andan itibaren insanı heyecanlandıran bir özelliğe sahip o da ekranı. Bu incelemede LG Q6’ya aynı fiyatlardaki Samsung Galaxy On7 Prime eşlik edecek.
Cihazın dış görüntüsüne baktığımızda ön tarafta LG G6 ile tanıştığımız sonsuz ekran yeralıyor. Hemen üstünde ön kamera, çeşitli sensörler ve ahize, sağ tarafında güç tuşu, sol tarafında ses tuşları ve sim çekmecesi, altta micro usb, kulaklık cakı ve mikrofon, üstte gürültü algılama mikrofonu ve son olarak arkada ana kamera, flaş ve hoparlör yer alıyor. Telefon abisi olan G6’ya epey benziyor, çerçevesi kaliteli alüminyumdan üretilmiş olsa da arka kısımdaki plastik kapak uzun vadede şüphe uyandırıyor. Ama en azından kırılma riski yok.
LG Q6’nın boyutlarına baktığımızda 142.5mm boya , 69,3mm genişliğe ve 8,1mm kalınlığa sahip. Cihazın ağırlığı ise 149 gram. LG’yi, 5,5”lik ekranı bu boyutlara sığdırdığı için tebrik ediyoruz.
5,5” ‘lik çerçevesiz ekran alıştığımız gibi 18:9 oranında. 1080x2160 çözünürlüğe ve 442 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Ekranın kasaya oranı %78 seviyesinde.
LG Q6 ve Samsung On7 ekranlarını yanyana koyduğumuzda sonsuz ekrana neden bu kadar önem verdiğimizi göreceksiniz.
Buraya kadar her şey çok güzel gidiyor. İşletim sistemine baktığımızda Android 7.1.1’i görüyoruz. LG dersine iyi çalışmış ve güncel bir işletim sistemi kullanıyor. İşlemci tercihi Snapdragon 435’ten yana kullanılmış. Uzun süredir piyasada olan ve rüştünü ispatlamış bu işlemcinin hızlı şarj desteği de mevcut. Ülkemizde satılan LG Q6’nın rami ise 3 GB. Yurt dışı modellerde 4 GB rame sahip bir model de mevcut fakat testlerimiz sırasında ram gayet yeterliydi.
Telefonun dahili hafızası 32 gb ve sim çekmecesindeki sdkart yuvası ile 256 gb a kadar micro sd desteğini sizlerle buluşturuyor.
Teknik özelliklerin sonuna gelmişken Geekbench yapmadan olmaz, hemen LG Q6 ve Samsung On7’ı yanyana geekbench testine sokuyoruz.
İşlem gücü konusunda samsung’un exynos işlemcisi snapdragonu üzse de pratikte çok büyük sorun yok.
LG Q6’da arkada 13.MP lik f 2,2 diyafram değerinde, ön tarafta ise geniş açı özelliğine sahip 5 MP lik f 2,2 değerlerinde kameralar kullanılmış. İki kamerada da optik imaj sabitleyici yok.
Kağıt üstünde ana kameranın diyaframı sınıfta kalmış gibi gözüküyor. Peki pratikte fotoğraf ve video konusunda performans nasıl derseniz buyrun karşılaştırmalarımıza geçelim.
Video ve fotoğraf testlerinde tahmin ettiğimiz gibi LG Q6’nın ışık seçtiğini görebiliyoruz fakat sonuçlar oldukça iyi. Ön kamerada geniş açı olması LG’ye has bir güzellik.
Peki bu telefon alınır mı? Dediğinizi duyar gibiyim. Şimdi bu kısmı dikkatli dinleyin.
Öncelikle LG Q6’nın bir kaç eksiğinden bahsedicem.
Birincisi eeey LG bu telefona neden bildirim ışığı koymadın.
İkincisi arkadaki hoparlör ses kalitesi olarak düşük kalıyor.
Üçüncüsü parmak izi okuyucu olmayan bir telefon üretmek oldukça zor olmuş olsa gerek :D
Dördüncüsü ise bu biraz benim şahsi tercihlerimden kaynaklanıyor ama titreşimli geri bildirim seçeneklerini telefonda bulamadım. Yani klavyede yazarken titreme ya da android butonlarına basınca titreme özellikleri yok.
LG Q6’nın fiyatını göz önüne aldığınızda başka göze çarpan bir eksiği yok.
Bunların dışında ekranı efsane, gerçekten çok beğendik.
Dış görünüm olarak oldukça şık. Performans konusunda da sizi üzmeyecek bir telefon olmuş. Performans testi için Modern Combat Versus oynadık, gerek ekranın yüksek çözünürlüğü gerek oyunun çok yeni olması sebebiyle gpu bu yükü kaldıramadı. Ancak grafik açısından daha basit oyunlarda herhangi bir sorun yaşamadık.
Bu arada LG Q6’nın sıcaklık atacak yeri olmadığı için çerçevede biraz ısınma oluyor ama sorun yaratmıyor. Şarjı da 3000mah pil ile 1 gün gidiyor.
Şimdi testin en güzel yerine geldik. Bakalım LG Q6 cüzdanınıza ne kadar hasar veriyor? Tamı tamına 1300TL verdiğinizde nur topu gibi bir LG Q6’nız oluyor. Şimdiden hayırlı olsun.