Pomotodo, Google Chrome üzerinde kullanabileceğiniz bir yapılacaklar listesi uzantısı olarak karşımıza çıktı. Hem ücretsiz olarak sunulan hem de direkt olarak web tarayıcınızı yapılması gereken işlerinizi yönetebileceğiniz bir araç haline getiren uzantı, mobil platformlarda da varolması ve bilgisayarda yaptığınız işleri oradaki uygulamalarla da eşlemenize izin vermesi sayesinde her an her yerden tüm proje ve görevlerinize erişebilmenize yardımcı oluyor.
Uzantının en dikkat çeken yanı, yapmak istediğiniz işlerinizi direkt olarak içerisine bir liste halinde girmenize imkan tanıması ve bu görevlere dair zaman tutarak neyi ne kadar zamanda tamamlayacağınıza karar vermenizi sağlaması. Böylelikle hem işleri daha konsantre bir halde tamamlayabiliyor, hem de geriye dönük olarak raporları inceleyerek veriminizi arttırmak için değerlendirmelerde bulunabiliyorsunuz.
Tamamladığınız görevlerinizi tamamlandı olarak işaretleyerek aktif listeden kaldırmak mümkün ve tarihçe sayesinde hepsini birden görmek de yine sunulan olanaklar arasında. Her ne kadar sadece tek kişilik kullanıma uygun olsa da, ekip yöneticileri ekiplerinin işlerini daha kolay bir şekilde yönetebilmeleri için üyelere uzantının kullanımını da elbette önerebilirler.
Çalışmak için aktif bir internet bağlantısına ihtiyaç duyan uygulama, böylelikle hem bulut depolama servisinin senkronizasyon özelliğinden faydalanabiliyor ve hem de cihazlarınız arasındaki iletişimi sağlıyor. Fakat bu senkronizasyon özelliğinden faydalanmak için bir üyelik açmanız gerektiğini unutmayın.
Yeni ve web tarayıcılarından kullanılabilen bir yapılacaklar listesi aracı arayanların göz atmadan geçmemeleri gerektiğini düşünüyorum.
Pomotodo uygulaması, Android akıllı telefon ve tablet sahiplerinin kolayca yapılacak işleri ve görevlerinin kayıtlarını tutabilecekleri ücretsiz araçlar arasında yer alıyor. Sade ve anlaşılır bir arayüzle gelen uygulama, karmaşık ve aşırı detaylı iş raporu tutma ve yapılacaklar listesi uygulamalarının aksine basitliği ön plana çıkarıyor diyebiliirm.
Uygulama içerisine direkt olarak yapmanız gereken işleri girebiliyor, bunları listeleyebiliyorsunuz. Bir işe giriş yaptıktan sonra o işin yapım zamanını da belirleyebiliyor ve sayaç kurabiliyorsunuz. Tamamladığınız işlerinizi ise işaretledikten sonra tarihçede yer almalarını sağlayabiliyor, daha sonra geriye dönük olarak tüm bitmiş işleri yeniden görüntüleyebiliyorsunuz.
Her iş için ayrı ayrı zaman tutma özelliği mevcut olduğu için, bir işi yaparken kendi kendinize baskı yapabiliyor ve diğer şeylerin sizi rahatsız etmelerine engel olabiliyorsunuz. İşleriniz tamamlandıkça onların bir özetini grafik şemaları üzerinde görmek de mümkün oluyor.
Bu grafiklerde hangi aylarda ve hangi günlerde daha fazla iş tamamladığınızı, en üretken olduğunuz günleri ve işlerde kullanılan etiketlerin dağılımını inceleyebiliyor, böylece genel olarak iş planınızı daha verimli bir şekilde yönetebiliyorsunuz.
Pomotodo direkt olarak kendi bulut depolama sistemi üzerinden çalıştığı için internet bağlantısı gerektiriyor ancak bu özelliği sayesinde hangi cihazınızda kurulu olursa olsun her yerden yapılacaklar listelerinizi yönetebiliyor ve inceleyebiliyorsunuz. Her ne kadar tek kişilik bir uygulama olsa da bütün bir iş veya proje ekibinin de kullanarak verimini arttırması mümkün.
Yeni bir yapılacak görevler uygulaması arayanların göz atmadan geçmemeleri gerektiğini düşünüyorum.
Pomotodo uygulaması iPhone ve iPad kullanıcılarının mobil cihazlarını kullanarak ellerindeki işleri çok daha kolay bir şekilde yönetebilecekleri ücretsiz yapılacaklar listesi ve görev yönetimi uygulamaları arasında yer alıyor. Hızlı çalışan yapısı ve kolay kullanımı sayesinde tercihleriniz arasında yer alacağını düşündüğüm uygulama, hem bireysel çalışanlar hem de ekiplerinin iş verimini artırmak ve kayıt tutmak isteyenler için en uygun çözümlerden birisi.
Uygulamaya direkt olarak sahip olduğunuz ve tamamlamanız gereken tüm görevleri girebiliyor, daha sonra girdiğiniz işleri tek tek yapmaya başlayabiliyor ve bu esnada bir sayaç da çalıştırabiliyorsunuz. Özellikle işleri esnasında başka konular nedeniyle dikkati dağılanların bu sayaç özelliğinden faydalanarak biraz daha kolay bir şekilde konsantrasyon sağlamaları mümkün.
Tamamlanan işlerinizi bir tarihçe içerisinde geriye dönük olarak incelemek de uygulamanın sunduğu imkanlar arasında. Dilerseniz hangi dönemlerde ne kadar iş tamamladığınızı, en verimli gününüzü ve işlerinizin en çok hangi etiketlerde yer aldığını da görüntüleyebiliyor, böylece kullanımınız esnasında ihtiyaç duyabileceğiniz tüm istatistiki bilgilere de ulaşabiliyorsunuz.
Bir bulut depolama sisteminden de faydalanan uygulama, böylece farklı cihazlarınız arasında senkronizasyon gerçekleştirerek tüm işlerinize her an her yerden erişebilmenize yardımcı oluyor. Fakat bu tip özelliklerin kullanımı için aktif bir internet bağlantısı gerektirmesi nedeniyle 3G yahut WiFi üzerinden bir internet erişimi kurmayı da unutmamalısınız.
Hızlı ve sorunsuz bir şekilde çalışan uygulama, görselliğiyle de kullanıcıları kendisine çekecektir. Yeni bir görev ve iş yönetimi uygulaması arayanların kesinlikle göz atmadan geçmemeleri gerektiğini düşünüyorum.