Pixelapse programı, görsel tasarım projeleriyle uğraşan Windows kullanıcılarının faydalanabilecekleri ücretsiz bir bulut depolama ve düzenleme uygulaması olarak karşımıza çıktı ve bilhassa ekip olarak projeler üzerinde işlemler gerçekleştirenlerin hoşuna gidecektir. Hem kolay kullanılır yapısı hem de sunduğu araçlar sayesinde uygulamayı kullanırken herhangi bir zorluk çekeceğinizi de sanmıyorum.
Uygulama, Dropbox kullanır gibi sanal bir depolama alanına sahip olmanızı sağlıyor ve bu depolama alanına elinizdeki görselleri, HTML ve diğer formatlardaki web tasarımlarını atabiliyor, daha sonra sunulan online araçlar sayesinde bu dosyalar üzerinde basit işlemler de gerçekleştirebiliyorsunuz.
Dosyaların düzenlenmesi için belirlediğiniz ekip, direkt olarak bu alana erişebiliyor ve bu sayede hiç zorlanmadan bir ekip olarak aynı proje üzerinde çalışabiliyorsunuz. Eğer daha fazla depolama alanı ve özelliğe sahip olmak istiyorsanız uygulama içi satın alma seçenekleriyle çok daha gelişmiş özelliklere de erişmeniz mümkün.
Projenizi bir yandan Dropbox üzerinde de yedeklemek için kullanabileceğiniz bağlantı kurma seçenekleri de yine Pixelapse'ın sunabildikleri arasında. Uygulamanın Photoshop ve diğer görsel düzenleme programlarına ait formatlara ve CSS, HTML, JavaScript gibi kodlama formatlarına hakim olması sayesinde bu dosyaları görüntüleyebiliyor, düzenleyebiliyor ve isterseniz pratik bir kaç araçtan daha faydalanabiliyorsunuz. Fakat bu işlemler programın Windows arayüzünden değil web servisi üzerinden gerçekleştiriliyorlar.
Ekip çalışmaları yapanların beğeneceğine inandığım ücretsiz uygulamalar arasında yer alıyor.
Pixelapse uygulaması, temel olarak bir bulut depolama servisi uygulaması diyebiliriz ancak uygulamanın pek çok benzer uygulamanın aksine çeşitli düzenleme ve görüntüleme araçları da barındırması sayesinde bir miktar farklılığa sahip olduğunu da söyleyebilirim. Ücretli ve ücretsiz seçeneklere sahip olması sayesinde kullanıcılar kendilerine uygun opsiyonları tercih edebiliyorlar ve çok kolay kullanılır yapısı sayesinde tüm fonksiyonlarına erişmek de bir o kadar basit hale geliyor.
Pixelapse'ı kullanırken, uygulama kurulumunu gerçekleştirdiğinizde web sitesi üzerinden bir hesap açmanız gerekiyor ve daha sonra bu hesap Mac'inizde bulunan programla bağlantılandırılıyor. Bu aşamada sabit diskinizde oluşturulan Pixelapse klasörüne attığınız dosyalar direkt olarak bulut sunucularına aktarılıyorlar ve böylece her zaman diğer cihazlarınızdan otomatik senkronizasyon olanağı doğuyor.
Dilerseniz Pixelapse alanınızda yarattığınız projeleri diğer iş arkadaşlarınızla paylaşabiliyor ve böylece ortak proje yönetimi de gerçekleştirebiliyorsunuz. Görsel tasarımlar veya web tasarımla ilgilenen kullanıcılar ise uygulamanın web servisi bölümünün sunduğu tasarım araçlarını faydalı bulacaklardır.
Her ne kadar ücretsiz sürümü bazı kısıtlandırmalar barındırsa da amatör çalışmalar için ücretli seçeneklere ihtiyaç duymayacağınızı söyleyebilirim. Yeni ve etkili bir bulut depolama uygulamasına ihtiyaç duyuyorsanız göz atmadan geçmeyin.