Masaüstü için Google Drive, Windows bilgisayarınızdaki dosyaları ve belgeleri Google Drive ile eşitlemenizi (yedeklemenizi) sağlayan, aynı zamanda Google Fotoğraflar üzerinden fotoğraflarınızı yedekleyebileceğiniz bir program.
Her yıl daha fazla içerik üretiyor ve bu içeriklere erişebildiğimiz cihazların sayısı artıyor. Dosyaları, klasörleri ve fotoğrafları güvende tutmak, cihazlar arasında senkronize etmek, yedeklemek ve organize etmek çok önemli. Windows PC ve Mac bilgisayar kullanıcıları için indirilebilir olan Masaüstü için Drive, içeriklerinizi tüm cihazlarınız ve bulut arasında kolayca senkronize etmenizi sağlıyor.
PC ve Mac’inizden doğrudan içerikleri hızlıca senkronize edin ve erişin. Birçok kişi Google Drive’a doğrudan web tarayıcıdan veya mobil uygulamadan erişirken, bazı kişiler dosyalarına ve fotoğraflarına doğrudan masaüstünden erişmeyi tercih eder. Masaüstü için Drive, içeriğe doğrudan masaüstünüzden hızlı bir şekilde erişmenizi sağlayan ve bir konumdaki dosya ve klasörlere kolayca erişmenize yardımcı olan bir Windows ve macOS uygulamasıdır. Masaüstü için Drive ayrıca yerel dosyaları otomatik olarak arka planda buluta senkronize eder, bu da dosyaların senkronize edilmesini beklemek için harcamanız gereken süreyi en aza indirir.
Masaüstü için Drive, Mac veya PC’nizde disk alanınızı boşaltmak ve ağ bant genişliğinden tasarruf sağlamak için dosyalara doğrudan buluttan erişme imkanı sağlar. Drive dosyaları bulutta depolandığından siz veya çalışanlarınızın yaptığı tüm değişiklikler her yerde otomatik olarak güncellenir ve her zaman en son sürümlerine erişebilirsiniz.
Google Workspace’in bir parçası olan Google Drive, tüm dosyalarınızı herhangi bir cihaz üzerinden yedekleyebildiğiniz ve bunlara erişebildiğiniz güvenli bir yerdir. Dosya ve klasörlerinizden herhangi birini başkalarının görüntülemesi, düzenlemesi veya yorum yapması için paylaşabilirsiniz. Google Drive APK Android uygulaması, Office dosyaları dahil 100'den fazla dosya türünü destekler.
Google Drive, Google'ın bulut depolama servisidir. Google Drive, dosyalarınızı internet ortamında (online) depolamanıza ve bulutu kullanarak her yerden erişmenize olanak tanıyan bir Google servisi. Google Drive ile dokümanlar, e-tablolar, sunumlar ve daha fazlasını oluşturmak için ücretsiz uygulamalara erişmenizi de sağlar.
Google Drive uygulamasını açın. Cihazınızda kayıtlı Google hesaplarından biriyle giriş yapmanız istenecek. Google hesaplarından birine dokunup giriş yapabilir ya da Hesap Ekle veya Başka Bir Hesap Ekle’ye dokunabilirsiniz. Hesabınıza giriş yapacağınız sayfaya yönlendirilirsiniz. Gmail adresinizi, kullanıcı adını veya telefon numaranızı girip İlerle’ye dokunun. Parolanızı girip tekrar İlerle’ye dokunun. Sorulursa, iki adımlı doğrulama işlemini tamamlayın. https://drive.google.com/ adresinden web tarayıcınız üzerinden de Google Drive’a giriş yapıp dosyalarınıza erişebilirsiniz.
Android telefondan Google Drive’a dosya yüklemek son derece kolay. Drive uygulamasını açın, sağ alt köşedeki + simgesine dokunun, ardından Yükle’ye dokunun ve buluta göndermek istediğiniz dosyayı seçin. Dosyaları açıp Paylaş butonuna, ardından Drive’a Kaydet’e dokunarak da hızlı bir şekilde dosya yükleyebilirsiniz. Google Drive’dan dosya indirmek, internet bağlantısı olan herhangi bir cihaz üzerinden hızlı ve kolaydır. Google Drive Masaüstü kullanıyorsanız yüklediğiniz her şey bilgisayarınızdaki herhangi bir klasöre kopyalanabilir. Dosyalar sağ tıklayıp İndir’e basarak da indirebilirsiniz.
Google Drive Masaüstü uygulaması yerel bilgisayara entegre çalışır. PC’de Dosya Gezgininden Drive’da depolanan verilere erişim sağlayabilirsiniz. Google Drive’a yedeklemenin avantajı, bilgisayarınızın bozulması durumunda dosyalarınıza ulaşabilmenizdir. Dosyalarınızı istediğiniz bir Google hesabı üzerinde depolayabilirsiniz. Drive masaüstü, yansıtılmış dosyalar ve akış dosyaları arasında seçim yapmanızı ister. Yansıtılmış dosyalar hem bulut hem de yerel olarak bilgisayarınızda depolanır. Bu, bilgisayarınızın internet bağlantısı yoksa veya Google Drive’ı internetsiz (çevrimdışı) çalıştırmak istiyorsanız dosyalarınızı kolayca açıp çalışabileceğiniz anlamına gelir. Bilgisayarınızda yer açmak için Google Drive’ı yüklediyseniz akış dosyaları daha iyi bir seçenektir. Bu dosyalar yalnızca bulutta depolanır ancak bilgisayarda değişiklik yaptığınızda otomatik olarak güncellenir. Drive’a bir klasör eklediğinizde Google Drive’a mı yoksa Google Fotoğraflar’a mı yedekleneceği sorulur. Doğrudan Google Fotoğraflar’a yüklemek için Bilgisayarım sekmesine gidin ve Klasör Ekle’ye tıklayın. Yedeklemek istediğiniz fotoğrafları içeren klasörü seçin ve Google Fotoğraflar’ı seçerek onaylayın. Bilgisayarınızdaki fotoğraflar Google Fotoğraflar’a yedeklenmeye başlayacaktır.
Android telefonunuzu mu yedeklemek istiyorsunuz? Google One ile ücretsiz olarak cihaz verilerini, mesajları, fotoğrafları, videoları (Google Fotoğraflar’da sıkıştırılmış yedeklemenin aksine orijinal kalitede) yedekler. Google One 15 GB ücretsiz depolama alanı verir. Cihaz verileri, mesajlarınız, fotoğraflarınız/videolarınız dahil hangi verilerin Google One’a yedekleneceğine karar verebilirsiniz. Verilerinizi Google One üzerinden yedekledikten sonra uygulama üzerinden kolayca erişebilirsiniz. Uygulama ekranın üst kısmındaki Depolama sekmesine gidin. Ne kadar boş depolama alanınız kaldığı, ne kadar ve ne için kullandığınıza ilişkin bilgilendirilirsiniz. Aşağı kaydırarak son yedeklemenizi görebilirsiniz. Şimdi Yedekle üzerine dokunarak yeni bir yedek oluşturabilirsiniz. Son yedeğinizi geri yüklemek için Yedek Al’a dokunup hangi verileri geri yüklemek istediğinizi seçmeniz yeterlidir.
Google Drive WhatsApp yedeği almak için cihazınızda bir Google hesabıyla giriş yapmış olmanız, cihazınızda Google Play hizmetlerinin yüklenmiş olması, cihazınızda yedekleme için yeterli boş alan olması ve hızlı ve stabil bir internet bağlantınızın olması gerekir.
Google Drive WhatsApp yedeği almak çok kolaydır. WhatsApp’a açın. Üç nokta - Ayarlar - Sohbetler - Sohbet yedeği - Google Drive’a yedekle yolunu izleyin. WhatsApp mesajlarınızın Google Drive’a ne sıklıkla yedekleneceğini seçin. Sohbet geçmişinizi yedeklemek istediğiniz Google hesabını seçin. Yedekleme yaparken kullanmak istediğiniz ağı seçin. WhatsApp Sohbet yedeği altında Uçtan uca şifrelenmiş yedeklemeyi açarsanız, sohbet geçmişiniz parolalı olarak daha güvenli şekilde yedeklenmiş olur. Sohbet yedeği altında Yedekle’ye dokunarak istediğiniz zaman kendiniz de yedek alabilirsiniz.
Google Drive ücretsiz 15 GB depolama alanı verir. Daha fazla alana ihtiyaç duyarsanız, Google One üzerinden satın alabilirsiniz. Google Drive fiyatı şöyledir: 200 GB alan için aylık 11.59 TL, 2 TB alan için aylık 28.99 TL, 5 TB alan için aylık 144.99 TL, 10 TB alan için aylık 289.99 TL ödemeniz gerekir.
Google Drive için hazırlanan iOS uygulaması sayesinde istediğiniz tüm verilerinizi mobil rahatlığıyla ücretsiz bir şekilde yedekleyebilirsiniz. Google Dökümanlar serviside artık Google Drive'ın bir parçası olarak dikkat çekmekte. İstediğiniz herşeyi saklayın ve herhangi birşeyi istediğiniz an paylaşın.
2.0.0 güncellemesi sonrasında:
1.2.2 güncellemesi sonrasında:
1.1.1 versiyonu ile gelen özellikler:
Google’ın çevrimiçi dosya depolama servisi uzun yıllardır bütün internet kullanıcıları tarafından bekleniyordu.
Google Drive adı verilen bu programı kullanarak Google Drive aktif hale getirilmiş hesabınıza program üzerinden erişebilir ve Google Drive web servisi üzerinde sakladığınız tüm dökümanlara, belgelere ve dosyalara bilgisayarınızdaki bir klasörü kullanıyormuşsunuz gibi erişebilir ve cihazlarınız arasındaki dosya aktarımını hiç zorlanmadan gerçekleştirebilirsiniz.
Programı yükledikten sonra tek yapmanız gereken drive.google.com adresine girdikten sonra Google Drive hesabınızı aktif hale getirmek.
Google'ın en yararlı servislerinden olan Google Dokümanlar ile hala tanışmadıysanız çok şey kaçırdınız demektir. Microsoft Office yazılımından tanıdığımız yazı, tablo, sunum, form oluşturma yazılımları Google Docs ile çevrim içi ortama taşınıyor.
Google Docs tamamen ücretsiz ancak Google hesabıyla giriş yapmanız şart. Giriş yaptıktan sonra ihtiyacınıza göre yeni belge açıyorsunuz. Servis dokümanlar, e-tablolar, sunular, çizimler, takvim gibi bölümlerden oluşuyor. Servis ile hazırlanan belgeler internet ortamında yedeklendiği için her yerden ulaşılabiliyor ve veri kaybetme ihtimalini yok ediyor.
Google Dokümanlar'la hazırladığınız belgeleri isterseniz herkese açık hale getirebilir, isterseniz belli arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Paylaştığınız kişilerle ortak dokümanlar açarak, düzenleyebilir ve en önemlisi her değişikliği kimin, ne zaman yaptığını takip edebilirsiniz. Bu özellik iş yerlerinde olası hataları takip etmek için önemli bir rol oynuyor. Belgeler tarihlere göre kaydedildiği için tarih ve saate göre belgenin eski halini görebiliyorsunuz.
Google Dokümanlar ayrıca bir format dönüştürücü olarak kullanılabiliyor. Servis pek çok farklı formattaki belgeyi istediğiniz formata dönüştürerek açabiliyor. Dolayısıyla paylaşıma açacağınız belgelerin Google Docs ile oluşturulması şart değil. Farklı ofis programlarıyla hazırlanan belgeler servise eklenerek hem yedeklenebiliyor hem de üstlerinde düzenleme yapılabiliyor.
Dokümanlar: Metin editörüyle belgeler hazırlayabilirsiniz. Microsoft Office Word alternatifi olan araçla her tür doküman oluşturulabilir.
E-tablolar: Microsoft Office Excel'den aşina olduğunuz tablo oluşturma aracı. Veri ve bütçe takibi, finansal hesaplamalar için yararlanabileceğiniz araç, tabloları gerçek zamanlı kaydederek veri kaybının önüne geçiyor.
Sunular: Sunumlar ve tanıtımlarda yararlanmak için slaytlar hazırlamanız gerekiyorsa bu aracı kullanmalısınız. Başarılı bir PowerPoint alternatifi olan Google Sunular, PPT, ODP gibi popüler formatları destekler.
Çizimler: Şema, grafik gibi sunumlarınıza ve analizlerinize yardımcı elemanlar hazırlamak için kullanabilirsiniz.
Formlar: HTML formatındaki formları kolayca hazırlayın. 60'dan fazla tema ve 7 soru türü arasından seçim yapın. Yaptığınız anketleri grafiklere dökün, internette paylaşın.