Game Dev Story, bağımlılık yapıcı ve eğlenceli bir iş yönetim ve simülasyon oyunu. Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz bu oyunda kendi şirketinizi kurup yönetmeniz gerekiyor.
Bu kategoride pek çok oyun olsa da Game Dev Story pek çoğundan farklı bir tarza sahip. Oyunda kendi video oyun şirketinizi kurmanız ve yönetmeniz gerekiyor. Yetenekli insanları işe alıp onları daha da gleiştirmeniz gerekiyor.
Oyunda bazı görevler var ve bunları tamamlayarak şirketinizi geliştiriyorsunuz. Öncelikle oyunu geliştirmek istediğiniz platformu seçiyorsunuz. Ardından oyunun tarzını ve geliştirme şeklini seçiyorsunuz. Daha sonra da teklifi kimin yazmasını istediğinizi, grafikleri kimin geliştireceğini, sesi kimin geliştireceğini seçiyorsunuz. Son olarak kodları kontrol ediyor ve oyunu piyasaya sürüyorsunuz.
Geliştirdiğiniz bu oyunda yüksek tutmanız gereken bazı elementler var. Bunlar eğlence, yaratıcılık, grafikler ve sesler olarak sıralanabilir. Bunları en iyi şekilde tasarlamalısınız ki en iyi oyunu yaratabilesiniz. Araştırma puanlarınızı bu alanları geliştirmek için kullanabiliyorsunuz. Örneğin ses konusunda sıkıntı yaşıyorsanız dışarıdan birine bu işi verebiliyorsunuz.
Gerçekten eğlenceli, orijinal bir hikayeye sahip bir oyun olduğunu söylemek mümkün. Eğer siz de bu tarz oyunları seviyorsanız kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Marketlerde "tycoon" denilen şirket kurma, patron olma ve işini büyütme üzerine kurulu simülasyon oyunu çok var. Fakat orijinal bir hikayeye sahip, kusursuz denecek kadar iyi pek az var diyebilirim.
Game Dev Story de işte bunlardan bir tanesi. Gerçekten bağımlılık yapacak bir tarza sahip bu oyunda amacınız bir oyun şirketi kurmak ve onu büyütmek. Yani oyun içinde oyun yapmanız gerekiyor.
Gerekli görevleri yerine getirerek şirketinizi geliştirmeniz gerekiyor. Öncelikle yetenekli insanları işe almalı ve onları daha da geliştirmelisiniz. Daha sonra da yapmak istediğiniz oyunla ilgili bazı kararları vermelisiniz. Bunlardan bazıları oyunun tarzını, hangi platformda olacağını, grafikleri kimin tasarlayacağınız belirlemek olarak sıralayabiliriz.
Yapmanız gereken son şey ise kodları kontrol ederek piyasaya sürmek. Oyunu geliştirirken eğlence, grafikler, ses ve yaratıcılık gibi bazı elementleri yüksek tutmanız gerekiyor. Eğer isterseniz bazı durumlarda araştırma puanlarını kullanarak dışarıdan birine iş verebiliyorsunuz. Yani gerçekten detaylı düşünülmüş bir oyun.
Pixel tarz grafikleri ile de retro severleri kendine bağlayacak olan bu oyun orijinal hikayesi ile denemeye değer.
YORUMLAR