Japonya'yı kasıp kavuran Dragon Coins sonunda ingilizce versiyonuyla dünyaya açıldı. Sega'nın yapımcılığını üstlendiği bu oyun, Coin Dozer ve Pokémon'u bir araya getirerek sevilen iki oyunu güzel bir şekilde harmanlamış. Bu seferki oyunda topladığınız sikkeleri beslediğiniz yaratıklara düşürerek düşmanlarınıza saldırıyorsunuz. Hem şans hem de taktiksel bilgi icap eden bu oyun uzun bir süre sizi oyalayacak.
Çıkar çıkmaz oyuncu sayısı sürekli artan bu oyunun sosyal opsiyonları da oldukça hoş, ancak bu özelliklere değinmeden Pokémon'a benzer dinamiklerden bahsedeyim. Oyuna başlarken bir eğitim sürecine giriyorsunuz ve başaılı bir oyun stili yakalamak için ihtiyaç duyduğunuz kilit taktikler konusunda bilgi sahibi oluyorsunuz. Dragon Coins, başlamanız için 3 tane yaratıktan birini şeçmenizi istiyor. Bunlar Su, Ateş ve Odun elementleri olmak üzere ayrılıyor ve kurdukları üçgen sistemde bir element diğerlerine karşı avantajlı veya dezavantajlı. Oyunun ilerleyen kısımlarında Işık ve Karanlık elementinden yaratıklar da işin içine katılıyor. Bunlar, birbirilierine karşı ekstra hasar koyuyor. Null isimli elementsiz canavarlar ile pozitif ve negatif etkilerden uzak, defansif bir yapıya sahipler.
Dragon Coins'ta rakiplerinize karşı savaşırken 5 tane karakteriniz oluyor ancak seçebileceğiniz 4 tane canavarınız var. İşte tam da burada sosyal seçenekler devreye giriyor. Size sunulan beşinci canavar bir başkasına ait. Her dövüş sonrası yardım aldığınız kişileri arkadaş listesine ekleyebiliyorsunuz ve daha sonraki görevlerde de yardım isteyebiliyorsunuz. Aynı yardım isteme sizin canavarlarınız için de geçerli. Bu sebepten ötürü bir tane öne çıkan güçlü bir canavar yaratmanızda fayda var. Sizden başkaları yardım istediğinde oyun sizi parayla ve seviyeyle ödüllendiriyor.
Ücretsiz olmasıyla dikkat çeken Dragon Coins, oyun içi satın alma opsiyonlarıyla daha nadir canavarlara ulaşma şansınızı arttırıyor ama, kendi oyun tecrübemden temenni ederim, hiçbir satın alma gerçekleştirmeden oyundan azami zevk alabiliyorsunuz. Oyunu öğrendiğiniz an bırakamayacaksınız.
Coin Dozer sevenlere müjde. Dragon Coins, aynı oyun mekaniğini kullanarak anlamlı bir bütün yakalıyor. Bu sefer topladığınız paralarla yaptığınız şey kendi destenizde bulunan canavarların saldırmasını sağlamak ve karşınızdaki rakipleri yenmek.
Dragon Coins, Japonya’da büyük ilgi gören ve kısa zamanda geniş kitlelere ulaşan bir oyun. Japonya’da bağımlılık yaratan bu oyun sonunda İngilizce versiyonuyla tüm dünyada da yerini buldu. Oyuna yeni başlayanları bekleyen eğitim görevleri aracılığıyla başarılı bir stil yakalamak için yapmanız gerekenler anlatılıyor.
Pokémon oynamış olanlar hatırlar. Oyunda 3 tane başlangıç yaratığından birini seçiyorsunuz. Dragon Coins’ta da 3 farklı canavardan birini seçmeniz gerekiyor ve bunlar kendi elementlerine sahip: Odun, Su ve Ateş. Bunların kurmuş olduğu üçgen sistemde hepsi bir diğer elemente karşı avantajlı veya dezavantajlı. Oyunda ilerleyen kısımlarda ise karşılaşacağınız Işık ve Karanlık elementleri birbirilerine güçlü hasarlar veriyor. Null olarak adlandırılan elementsiz canavarlar ise ne avantaja ne de dezavantaja sahip oldukları için defansif açıdan daha başarılılar.
Dragon Coins, tıpkı Coin Dozer’da olduğu gibi sürekli ileri geri hareket eden bir platformdan size bozuk para ittiriyor ve 1 ile 3 arası para karşılığında saldırı yapan 5 canavarınız rakibe saldırı gerçekleştiriyor. Her ne kadar 5 tane karakteri dövüştürseniz de bunların 4’ü size ait ve 1 tanesini oyunu oynayan diğer insanlardan ödünç alıyorsunuz. Bu işlem sayesinde diğer oyuncularla sosyalleşip arkadaşlık puanı anlamında dağıtılan mavi paralar edinebiliyorsunuz. Öte yandan sizin canavarı kullananlar olduğunda da seviye atlıyorsunuz.
Dragon Coins ücretsiz bir oyun ama oyun içi satın alma opsiyonları sayesinde nadir olan canavarları bünyenize katmanız mümkün. Yine de para ödemeden uzun vadeli ve bağımlılık yaratan bir oyun zevkini ben kendi adıma garanti ediyorum.