CyanogenMod
- Lisans ÜCRETSİZ
- TOPLAM İNDİRME 7,500
- Üretici CyanogenMod
CyanogenMod işletim sistemini, Android tabanlı herhangi bir telefonunuza yükleyerek özelliklerini arttırabilir ve daha farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz.
Linux tabanlı açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olan Android’in yapısını temel alarak oluşturulan CyanogenMod ile akıllı telefonunuza yepyeni bir görünüm ve özellikler katabilirsiniz.
Android’in en büyük faydalarından bir tanesi de şüphesiz, özelleştirilebiliyor olması. Teknoloji devlerinin kendine göre özelleştirdiği işletim sistemi dışında farklı işletim sistemleri yüklenebiliyor olması, bu cihazların kullanılabilirliğini en üste çıkarıyor diyebiliriz. Dış geliştiriciler tarafından tasarlanan CyanogenMod da telefonunuza farklı işlevler ve görünüm katan başarılı bir işletim sistemi. Artık güncelleme almayan cihazlar için bile son Android sürümünü yayınlayan CyanogenMod, bu konuda oldukça popüler bir servis.
Hızlı, hafif ve daha uzun pil kullanım süresi sunan CyanogenMod için Android’in en saf hali dememizde bir sakınca yoktur diye düşünüyorum. Sadece zorunlu uygulamalarla birlikte gelen ROM, herhangi bir sponsor uygulama barındırmıyor. İhtiyacınız olanları kendiniz yüklüyorsunuz ve bu sayede telefonunuz gereksiz uygulama kalabalığından kurtulmuş oluyor. Kendi kullanım tecrübemden söyleyebilirim ki, CyanogenMod oldukça az RAM kullanımıyla göz dolduruyor. Stock ROM ile karşılaştırdığımız zaman, hemen hemen yarı yarıya oynayan bir RAM kullanımına sahip CyanogenMod bu sayede cihazınızın performansını da yukarılara taşıyor.
Son olarak şunu da belirtelim, bu işletim sistemini kurabilmek için Root işlemleri hakkında bilgi edinmeniz gerekiyor, aksi taktirde cihazınıza geri dönüşü olmayan zararlar verebilirsiniz. Bu konuda herhangi bir bilginiz yoksa, ROM’un geliştiricileri tarafından yayınlanan CyanogenMod ROM Downloader uygulaması ile gönül rahatlığıyla bu ROM’u yükleyebilirsiniz. (Cihazınızın garantisi devam ediyorsa, bu işlemin garantiyi etkileyeceğini bilmelisiniz.) Üst kısımdaki indirme bağlantısına tıklayarak, cihazınızın modelini seçtikten sonra istediğiniz bir kararlı (stable) sürümü indirebilirsiniz.
Not: CyanogenMod sürümlerinin her zaman stable, yani kararlı sürümlerini tercih etmenizi tavsiye ederim.