Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Yurt Dışı Çıkış Harcı 3 bin TL Olacak İddialarına Yanıt

Hazine ve Maliye Bakanlığı bugün sosyal medyada yayılan yurt dışı çıkış harcı 3 bin TL olacak şeklindeki iddialara yanıt verdi.

Tunahan Karakış -

Son günlerde Türkiye gündemini meşgul eden gelişmelerden biri de yurt dışı çıkış harcına yapılacak zam. Bilindiği üzere günümüzde 150 TL tutarındaki bu harç Türk vatandaşlarından ülke dışına çıkışlarda alınıyor. Ancak son birkaç haftadır bu harcın büyük oranda zamlanacağı söyleniyor. Kısa bir süre önce konuyla ilgili resmi bir açıklama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Yurt Dışı Çıkış Harcı 3 bin TL Olacak İddialarını Yalanladı

Geçtiğimiz günlerde bazı kişilerin harç pullarını zam öncesi mevcut tutar 150 TL'den satın alarak stok yapmasıyla ilgili bir açıklama yayınlayan Gelir İdaresi Başkanlığı'nın şimdi de bu harcın ne kadar olması gerektiğine dair bir duyuru paylaştığı iddiaları ortaya atıldı. Hatta sosyal medyada kurumun 1000 ila 1750 TL arasına yükselmesi beklenen harç bedelinin 3 bin TL olmasını önerdiği bilgisi yayılmaya başladı.

Ancak CNBC-e tarafından paylaşılan bilgilere göre Hazine ve Maliye Bakanlığı'na yakın kaynaklar söz konusu fiyat önerisinin eski bir tarihe dayandığını ve gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yurt dışı çıkış harcı için yapılacak zammın çok yakında TBMM'de görüşülmesi bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yalanlanan açıklama ise şöyle;

Yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından çıkış başına alınan harç tutarının 3.000 TL olarak belirlenmesi, harcın her yıl yeniden değerleme oranında artırılmasının sağlanması ve Cumhurbaşkanına verilen yetkinin buna göre düzenlemesi önerilmektedir.

Yaşam

Ucuza Yurt Dışı Tatili Nasıl Yapılır?

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yurt dışı çıkış harcı ne kadar olmalı? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

 

 

Benzer İçerikler

YORUMLAR