YouTube Music Gelişiyor: Google Podcasts Tarihe Karışıyor!

YouTube Music, podcast dünyasına iddialı bir giriş yapıyor. Müzik ve podcastler artık tek bir çatı altında olacak. İşte tüm detaylar!

YouTube Music bu yılın başlarında sesli ve görüntülü podcast desteğini resmi olarak başlattı ve yavaş yavaş Google'ın yerel Podcasts uygulamasının yerini alacağının sinyalini verdi.

YouTube ekibi podcastlere olan yatırımını artıracağını ve podcastleri hayranlar ve podcass yayıncıları için daha iyi bir hedef haline getireceğini duyurdu.

Bu sürecin bir parçası olarak YouTube, Google Podcasts'i kullanımdan kaldıracak. 

Google Podcasts Ne Zaman Kaldırılacak?

Google Podcasts'in belirli bir tarih verilmeden 2024'ün sonlarında kaldırılması planlanıyor. YouTube Ekibi, kitaplığa podcast RSS beslemeleri ekleme yeteneği gibi Google Podcasts kullanıcılarının YouTube Music'e geçiş yapmasına yardımcı olacak araçlar sunacağını belirtiyor.

YouTube ayrıca podcast yayıncıları için güçlü oluşturma ve analiz araçları da sağlayacak. Bu geçiş zaman alacak olsa da YouTube, ürün ve podcast'ler için tek bir hedef oluşturma konusundaki kararlılığını sürdüreceğini belirtiyor.

Bu hamle, YouTube Music'i, uygulamalarına sıkı bir şekilde entegre edilmiş podcastlere sahip Spotify gibi diğer platformlara rakip olarak konumlandıracak.

Ayrıca YouTube Music'in podcastleri müzik kitaplığıyla entegre etmesi de bir diğer özellik. Bu, kullanıcıların müzik dinlemek ve podcast dinlemek arasında geçiş yapmasının yanı sıra söz konusu medyanın ses ve video formatları arasında geçiş yapmasını da kolaylaştıracak.

YouTube Music 'Şimdi Çalınıyor' Ekranında Yorum Ekleme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

YouTube Music 'Şimdi Çalınıyor' Ekranında Yorum Ekleme Nasıl Yapılır?

YouTube Music'in yeni özelliği sayesinde 'Şimdi Çalınıyor' ekranındaki yorumları inceleyip siz de yorum yapabilirsiniz. İşte nasıl yapacağınıza dair detaylar!

Siz YouTube Music'in bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.