Yerli ve Milli İzleme Yazılımı Artık ChatGPT Desteğini Kullanıyor

ITServ, Türkiye'de ilk yerli ve milli izleme yazılımı sertifikasına sahip olan ITOC'u yapay zekâ ChatGPT ile birleştirerek hizmetlerini geliştiriyor.

Yerli ve Milli İzleme Yazılımı Artık ChatGPT Desteğini Kullanıyor

ITServ, Türkiye'deki şirketlerin teknolojiye açılan penceresi olarak, ilk yerli ve milli izleme yazılımı sertifikasına sahip olan ürünü ITOC'u (IT Operation Center) yapay zekâ ChatGPT ile birleştirdi. Bu hizmet, kurumların teknolojileriyle ilgili sorunlarına ChatGPT yapay zeka entegrasyonu sayesinde kritik problemlerin çözüm sürelerini kısaltabilecek ve verimliliği artırabilecekleri bir hizmet olarak Türkiye'de ilk kez sunulacak.

ITServ, geçtiğimiz yıl kullanıma sunduğu ITOC ile birlikte Türkiye'de ilk yerli ve milli sertifikalı yazılım ürününe sahip olmuştu. ITOC, kurumlara 7/24 teknolojik altyapılarını izleme imkanı vererek her an her yerden akıllı telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden erişilebiliyordu. Ayrıca 7/24 müdahale ekibi sayesinde sorunları tespit etmekle kalmayıp kısa bir sürede müdahale ederek çözüme kavuşturuyordu.

ITOC ile ChatGPT Birlikteliği Neler Sağlıyor?

Yerli ve Milli İzleme Yazılımı Artık ChatGPT Desteğini Kullanıyor

Şimdi ise ITServ, ITOC'u yapay zekâ algoritması ChatGPT ile birleştirerek altyapı izleme yazılımları arasında dünyada bir ilk olacak hizmeti başlatacağını duyurdu. ITServ mühendisleri tarafından modelleme yapılan ChatGPT, ITOC ile entegre edildi. Artık ITOC kullanan tüm şirketler, BT sistemlerinde yaşayacakları olası bir anomali durumunda, yapay zekâ ve makine öğrenimi destekli yeni modül sayesinde daha güvende olacaklar.

ITGroup CEO'su Mehmet Ertan Erdoğan, yapay zekâyı ilk kez monitoring yani izleme yazılımıyla birleştirdiklerini belirterek süreci ve hedeflerini şöyle anlattı:

"Bir süredir makine öğrenmesi ile ürünlerimizi geliştiriyorduk. ChatGPT destekli yeni modülümüzü ekiplerimizin karmaşık ve zor problemlerde daha hızlı aksiyon alabilmeleri için geliştirdik. Mühendislerimizin gerçekleştirdiği çalışmayla artık iş ortaklarımızın da yapay zekâdan faydalanmasını sağlayacak hizmeti devreye alıyoruz. Gelecekte de yapay zekâ ve makine öğrenmesini kullanarak ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz."

Beklenen Gerçekleşti: Savaşları Yönetebilen Yapay Zeka Palantir
TEKNOLOJİ

Beklenen Gerçekleşti: Savaşları Yönetebilen Yapay Zeka Palantir

Sonunda beklenen gerçekleşti. Yapay zekalar, savaş alanına iniyor! Detaylar haberimizde!

Türkiye'den Yeni Yapay Zeka Destekli Yaratıcı Yapı: Consciouslab
TEKNOLOJİ

Türkiye'den Yeni Yapay Zeka Destekli Yaratıcı Yapı: Consciouslab

Consciouslab, Türkiye'de doğan yeni nesil yaratıcı ekiplerle birlikte yapay zekâ modellerini birleştirerek iletişim ihtiyaçlarına cevap veriyor. İşte detaylar!