Gözler TikTok ve Twitch'e Çevrildi: Bakan'dan Yeni Yasaklar Gelecek mi Sorusuna Yanıt!

9 Ekim'de erişim engeli ile karşı karşıya kalan Discord'un ardından TikTok ve Twitch de yasaklanır mı? Bakan'dan konuya dair açıklama!

Discord'a erişim engeli uygulanmasının ardından gözler diğer platformlara çevrildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'na TikTok ve Twitch yayınlarında da şikâyetler olduğu ve kapatmaların devamının gelip gelmeyeceğine yönelik soru soruldu.

Gençlere ve çocuklara yönelik şantaj, pedofili ve cinsel istismar gibi iddialar ile gündeme gelen Discord, 9 Ekim 2024 itibarıyla Türkiye'de erişime kapatıldı. Peki, TikTok ve Twitch'e erişim engeli uygulanacak mı?

Discord Neden Yasaklandı, Ne Zaman Açılacak!
SOSYAL MEDYA

Discord Neden Yasaklandı, Ne Zaman Açılacak!

Türkiye, Discord'a erişim engeli getirdi. Peki Discord neden kapandı ve ne zaman açılacak? İşte detaylar...

TikTok ve Twitch'a Erişim Engeli Gelecek mi?

TRT Haber'de yer alan habere göre "Kapatmaların devamı gelir mi? Tiktok ve Twitch yayınlarında şikayet var" sorusunu yanıtlayan Bakan Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Çok net bir şekilde toplumu korumayla ilgili her türlü adımı atacağız. Ben net olarak söylemeyeyim şura şuradır diye ama, hepsini yakın takipteyiz."

Tüm platformları denetleme imkanına sahip olmadıklarını belirten Bakan Uraloğlu, "Discord'u kapattık diye çok ciddi bir memnuniyet var. Ama 1 hafta önce kapatmış olsaydık bu memnuniyet olmayacaktı" dedi ve şu şekilde devam etti:

"Onun için bizlerle olan bilgi paylaşımı gerçekten kıymetli. BTK'nın 'güvenliweb.org' diye adresimiz var. Çağrı merkezimiz, 141 var. Buraya gelen talepler üzerine gereğini yapıyoruz."

Modem DNS Değiştirme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Modem DNS Değiştirme Nasıl Yapılır?

Modem DNS değiştirme nasıl yapılır? Sizler için modem DNS değişikliğinin nasıl yapıldığını adım adım anlattık.

Discord'a uygulanan erişim engeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.