Bu Pil Teknolojisiyle Elektrikli Araçlarda Daha Uzun Menzil ve Düşük Maliyet Mümkün

Dünyada ilk defa üretilecek olan potasyum-iyon pil duyuruldu. Elektrikli bisikletler için büyük gelişme olabilir. İşte detaylar!

Anhui Guoxin New Materials, özellikle iki tekerlekli elektrikli araçlar için tasarlanmış sektörde devrim yaratacak potansiyele sahip dünyanın ilk ticari potasyum iyon pilini piyasaya sundu. Peki bu pil teknolojisi ile elektrikli bisikletler daha uzun menzile ve şarja mı sahip olacak? İşte ayrıntılar…

Daha Uzun Menzil, Düşük Maliyet ve Temiz Çevre

Yeni potasyum iyon pil paketi, 151 Wh/kg'lık etkileyici bir enerji yoğunluğuna sahip ve tek şarjla 130-150 kilometre menzil sunuyor. Bu, geleneksel kurşun-asit pillerin sunduğu 50 kilometre menzil ile karşılaştırıldığında önemli bir ilerlemeyi temsil ediyor. Dikkat çekici bir şekilde, potasyum iyon pillerin üretim maliyetleri kurşun-asit pillere kıyasla aynı seviyede kalıyor.

Potasyum iyon piller sadece daha uzun menzil sunmakla kalmıyor, aynı zamanda çevre dostu da. Çoğunlukla toksik olmayan ve geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilen bu piller, kullanım ömürlerinin sonunda kurşun-asit pillere kıyasla çok daha az kirlilik yaratıyor.

Anhui Guoxin, yeni pil paketleri üzerinde popüler e-bisiklet markaları Yadi ve Lujia ile başarılı yol testleri gerçekleştirdi. Kullanıcı geri bildirimleri de oldukça olumlu. Şirket, 2024 yılı sonuna kadar potasyum iyon piller için anahtar elektrot malzemeleri, pil hücreleri ve tüm enerji depolama sistemlerinin seri üretimini başlatmayı planlıyor.

En İyi Elektrikli Motosiklet Modelleri ve Fiyatları
TEKNOLOJİ

En İyi Elektrikli Motosiklet Modelleri ve Fiyatları

Performans, hız, menzil açısından yüksek performans sergileyen en iyi elektrikli motosiklet modelleri nelerdir? İşte motosiklet modellerinin tam listesi!

Bu gelişmeye bakıldığında, özellikle elektrikli bisikletler için oyunun kurallarını değiştirerek daha uzun menzilli ve çevre dostu bir e-bisiklet dönemi başlatacak görünüyor.