Xiaomi'nin Yeni İşletim Sistemi HyperOS Tanıtıldı: Eski Telefonlara da Gelecek!

Xiaomi, MIUI arayüzüne veda etti ve HyperOS'un lansmanını gerçekleştirdi. İşte HyperOS'la gelecek özellikler ve destekleyen telefonlar!

Barış Bulut -

Xiaomi geçtiğimiz günlerde MIUI işletim sistemini hem ismen hem de arayüz olarak yenileyeceğini ve yeni işletim sisteminin HyperOS olacağını açıklamıştı. Merakla beklenen HyperOS işletim sistemi az önce gerçekleştirilen lansmanda tanıtıldı.

MIUI arayüzüne kıyasla oldukça yenilik ve iyileştirme içeren HyperOS, yeni saat stillerinden yeni yazı tiplerine kadar bir dizi özelleştirme seçeneği sunacak. Tıpkı iOS'ta olduğu gibi özelleştirilebilir kilit ekranıyla dikkat çeken HyperOS'ta uygulama simgelerinde de yenilikler var.

Lansmanda ayrıca HyperOS'un telefonlarda kaplayacağı alan da açıklandı. Xiaomi, HyperOS'un 8.75 GB'lık boyut kapladığını belirtti.

HyperOS, MIUI'ya kıyasla daha az güç ve bellek tükettiğinden, Xiaomi'nin daha eski modellerinde de oldukça akıcı bir şekilde çalışabilecek. Şirketin açıklamasına göre HyperOS'un ilk sürümü Xiaomi 14, Xiaomi 13T ve Redmi K60'ya gelecek.

Xiaomiui'nun paylaştığı HyperOS güncellemesi alacak telefonların listesi ise şu şekilde:

Xiaomi HyperOS Güncellemesi Alacak Telefonlar

Mobil

Xiaomi 14 Serisi Özellikleri ve Fiyatları

Peki siz HyperOS hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR