İddialı Bir Telefon: Xiaomi 15 Ultra Özellikleri Ortaya Çıktı!

Xiaomi 15 serisinin tanıtımına kısa bir süre kaldı. Standart ve Pro modellerden sonra piyasaya sürülecek olan: Xiaomi 15 Ultra özellikleri netleşmeye başladı.

Mehmet Ali Ertunc -

Xiaomi 15 serisinin tanıtımı yaklaştıkça yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Standart ve Pro modellerinin Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 duyurulduktan kısa bir süre sonra piyasaya sürülmesi bekleniyor. Xiaomi 15 serisi bu işlemciyi kullanan ilk telefonlar ünvanını elde edecek.

Xiaomi 15 Ultra Özellikleri Ortaya Çıktı: Peki Neler Sunacak?

Xiaomi 15 Ultra'nın seriden farklı olarak 2025 yılının şubat ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Paylaşılan yeni bilgilere göre Ultra modeli 2K çift katmanlı OLED ekranla gelecek. Apple'ın M4 işlemcili iPad'inde Tandem OLED olarak adlandırdığı bu teknoloji, tek katmanlı OLED panellere kıyasla gelişmiş parlaklık ve HDR performansı sunuyor.

Standart ve Pro modelleri ile benzer şekilde Snapdragon 8 Gen 4 işlemciden güç alacak olan telefon, 24 GB RAM ve 6200 mAh kapasiteli bataryaya sahip olacak. Özellikle RAM'i ile kullanıcıların dikkatini çekecek olan bu telefonun batarya kapasitesi de gayet iddialı seviyede. 

Tabii bunun boyut ve ağırlık açısından bir bedeli olacak. Xiaomi'nin hali hazırda satışta olan amiral gemisi 14 Ultra, 9,2 mm kalınlığa ve 229,5 gram ağırlığa sahip. Bu kapsamda Xiaomi 15 Ultra'nın daha ağır olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Son olarak, GSMChina'nın haberine göre akıllı telefonda yeni bir periskop kamera kullanılacak. Bilindiği üzere selefi Xiaomi 14 Ultra'da IMX 858 5X periskop kamera bulunuyordu, ancak bu yeni modelle birlikte 7X/8X periskop kamera olarak değiştirilecek.

Modeldeki periskop sensörünün ismi şu an için belli olmasa da kaynaklar IMX 858'e benzer boyutlarda (1/2.51 inç) yeni bir Sony sensörünün kullanıcılara sunulacağını ifade ediyor. Bugün ortaya çıkan yeni bir sızıntı ise akıllı telefonun 4x optik yakınlaştırma yapabilen 200 Megapiksel çözünürlüklü bir telefoto sensöre sahip olacağını iddia ediyor. 

Sektörde sızıntılarıyla bilinen Digital Chat Station ise akıllı telefonun 50 Megapiksel çözünürlüklü ana kamerasının 1 inçten daha büyük boyutlarda olacağını ve bunun kamera performansında ciddi bir artış sunacağını iddia etti. Hatırlanacağı üzere selefi 1 inç birincil kameraya sahip 50 Megapiksel Sony LYT-900 sensörle kullanıcıların karşısına çıktı.

Ürünün ekran altı ultrasonik parmak izi tarayıcısıyla kullanıcıların karşısına çıkması muhtemel. Kullanıcılar, ışık kullanan standart optik tarayıcıların aksine parmağın daha ayrıntılı bir 3 boyutlu haritasını oluşturan bu teknoloji sayesinde daha güvenli ve hızlı bir deneyim elde edecek.

Güvenilir kaynaklardan gelen sızıntılar, Çinli üreticinin akıllı telefonun arka paneli için düz deri, fiberglas veya seramik gibi çeşitli malzemeleri test ettiğini ortaya koyuyor. Henüz burada net detaylar olmasa da muhtemelen karşımıza çok sayıda seçenek çıkacak.

Mobil

Xiaomi 15 Serisi Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Xiaomi 15 serisi hakkında yeni detaylar ortaya çıktıkça size aktarmaya devam edeceğiz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR