Yakında Xbox Konsolları Telefon Kontrolüyle Kullanılabilecek!

Microsoft, Xbox'ı telefonlardan kontrol etme özelliğini beta testlerine sundu. İşte detaylar!

Microsoft, yakın bir gelecekte Xbox konsollarını herhangi bir Bluetooth kontrolcüsü olmadan iOS ve Android telefonlardan kontrol etme olanağı sunacak bir özelliği beta testlerine sundu.

Xbox uygulamaları, bu yeni özellikle birlikte tam anlamıyla bir kontrolcü işlevi görecek, böylece kullanıcılar bağlantı kurulan konsolun arayüzünü veya oyunlarını doğrudan telefonları veya tabletleri üzerinden kontrol edebilecekler.

Kontrol sürecinde dokunmatik ekran kullanılacak olup, bu özellik Cloud Gaming tarafından sunulan deneyime benzer bir deneyim sağlayacak. Beta testleri devam eden bu özelliğin kısa bir süre içinde genel kullanıma sunulması bekleniyor.

Ancak, bu olumlu gelişmelerin yanı sıra Microsoft'un, Activision Blizzard ve Xbox birimlerinde toplamda 1.900 çalışanı işten çıkardığı üzücü bir haber de gelmişti.

Xbox Developer Direct 2024 Etkinliği Gerçekleşti: Hangi Oyunlar Tanıtıldı?
OYUN

Xbox Developer Direct 2024 Etkinliği Gerçekleşti: Hangi Oyunlar Tanıtıldı?

Xbox Developer Direct 2024 etkinliği gerçekleşti ve bir dizi yeni Xbox oyunu tanıtılırken, bu oyunlara yönelik çıkış tarihleri de paylaşıldı. İşte detaylar!

Microsoft'un bünyesine kattığı Activision Blizzard şirketinden gelen bu işten çıkarmalar, şirketin genelinde gerçekleştirdiği tek seferlik bir uygulama değil. Ayrıca, Blizzard başkanı Mike Ybarra'nın ayrılma kararı ve Blizzard'ın üzerinde çalıştığı bir hayatta kalma oyununun iptali de dikkat çekti.