Bir Devrin Sonu: Xbox 360 Mağazası Resmen Kapandı!

Microsoft, daha önce duyurduğu üzere Xbox 360 mağazasını resmen kapattı. Peki, bu ne anlama geliyor?

Bilge Selin Marangoz -

Xbox 360 mağazası, üyelerin ücretli içerikleri indirmesine olanak sağlayan ve aslında Xbox 360 konsolu için tasarlanmış bir dijital dağıtım platformuydu. Ancak mağaza 29 Temmuz itibariyle faaliyetlerini resmen sonlandırdı. Peki, bir döneme damga vuran oyun konsolunun mağazasının kapatılması tam olarak ne anlama geliyor?

Xbox 360 Mağazası Kapandı: Peki Şimdi Oyuncular Ne Yapacak?

Microsoft, geçen yıl duyurduğu üzere 29 Temmuz itibariyle Xbox 360 mağazasını kapattı. Bugünden itibaren artık mağazadan yeni oyunlar, DLC'ler veya diğer içerikleri satın alamayacaksınız. Ancak burada önemli bir detayın olduğunu söylemek gerek.

Mağazanın kapanması önceden satın alınmış oyunların oynanmasını engellemeyecek. Dahası, önceden satın aldığınız oyunları Xbox One veya Xbox Series X/S konsollarında sorunsuz bir şekilde oynamaya devam edebileceksiniz. Eğer halihazırda kitaplığınızda bulunmayan bir oyunu oynamak isterseniz, onun kutulu versiyonunu bulmanız gerekecek.

Microsoft Movies & TV Uygulaması Çalışmayacak!

29 Temmuz'un geçmesiyle birlikte artık Microsoft Movies & TV uygulaması da konsolda kullanılamayacak. Oyuncular, kapanmadan sonra uygulamada yer alan içerikleri konsolda izleme yetilerini kaybedecek. Ancak yine de önceden satın aldığı tüm içerikler kitaplığında kalmaya devam edecek.

Oyun

GTA 5 Xbox Game Pass'e Geri mi Dönüyor?

Peki, mağazanın kapanacak olması sizleri de etkileyecek mi? Düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR