"WhatsApp Reklamlı Olacak" İddiaları Nihayet Sonuçlandı!

Uzun zamandır WhatsApp'ın reklam göstereceğine dair söylentiler vardı. Nihayet bu iddialar bir sonuca vardı. İşte ayrıntılar!

Dünyanın en çok kullanılan sohbet uygulaması WhatsApp'ın reklamlı olacağına dair söylentiler vardı. Uygulamanın bütçesini genişletmek için arayışa girdiği ve Instagram'da olduğu gibi WhatsApp'ın da reklam göstermeye başlayacağı söyleniyordu.

Nihayet bu iddialar bir sonuca vardı. WhatsApp başkanı Will Cathcart, konu hakkında X (eski adıyla Twitter) hesabından bir paylaşım yaptı.

Financial Times'ın Haberine Cevap Verdi!

Geçtiğimiz günlerde İngiliz iş gazetesi Financal Times, Meta'nın gelir artışı için Whatsapp'ı reklamlı yapmak istediğini yazmıştı.

Haberde Meta'nın ekiplerinin reklam gösterme üstüne çalıştığı ve hatta uygulamayı reklamsız kullanmak için abonelik ücreti talep edeceği bile iddia edildi.

Uzun zamandır tartışma konusu olan bu haber, WhatsApp başkanı Will Cathcart tarafından kesin bir dille reddedildi.

Cathcart X hesabından "Bu Financial Times haberi doğru değil. Böyle bir şey yapmıyoruz. Ayrıca Brian’ın adını yanlış yazmışsınız gibi görünüyor." şeklinde bir açıklama yaptı.

Böylece uygulamanın reklam gösterme üstüne herhangi bir test yapmadığı doğrulandı.

Ancak bu zamana kadar WhatsApp'ın reklamlı olacağına dair söylentiler elbette boşa çıkmadı. Çünkü Meta'nın Instagram'daki reklamlardan kazandığı gelir son zamanlarda şirketi bir hayli yükseltti.

Dolayısıyla WhatsApp için de böyle bir hamlenin yapılması pek de sürpriz olmazdı. Reklamlar şirket bütçesine ciddi anlamda katkı sunabilecek potansiyele sahip.

Ancak yeni gelen açıklamaya göre şirketin bu konudaki kazanç yolu şimdilik yalnızca WhatsApp Business aracılığıyla olacak gibi görünüyor.

WhatsApp Kanallar Özelliği Kullanıma Sunuluyor: Detaylar Paylaşıldı!
MOBİL

WhatsApp Kanallar Özelliği Kullanıma Sunuluyor: Detaylar Paylaşıldı!

Milyonlarca kişi tarafından tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Kanallar özelliğini tüm kullanıcıların kullanımına sunmaya hazırlanıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle aşağıdaki bölümden paylaşabilirsiniz.