WannaCry Sayesinde Türkiye'nin Siber Sabıkalarını da Ortaya Çıktı
Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 150 ülkeyi etkileyen “fidyeci WannaCry” virüsü sayesinde, gözler bilişim yoluyla yapılan dolandırıcılıklara çevrilmişi durumda.
Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 150 ülkeyi etkileyen “fidyeci WannaCry” virüsü sayesinde, gözler bilişim yoluyla yapılan dolandırıcılıklara çevrilmişi durumda.
Gerçeği konuşmak gerekirse, Türkiye'de e-dolandırıcılar çoğunlukla WannaCry gibi “büyük” işler yapmaktan ziyade “vur-kaç" şeklinde çalışmayı tercih ediyorlar.
Dünya gazetesinin haberine göre, Türkiye'de de siber dolandırıcılık azımsanmayacak kadar çok. Kredi kartları ve internet üzerinden yapılan dolandırıcılık hareketleri hızla artarken, alınan önlemler teknolojinin gelişimiyle güçlense de dolandırıcılar da teknolojiyi bir o kadar yakından takip ediyorlar!
E-dolandırıcılığa maruz kalanlar, hukuki yollara başvurmak istediklerinde, bu konuda uzmanlaşmış hukuk bürolarının sayılarının son derece kısıtlı olduğunu görüyorlar. Zaten açılan takip dosyalarının ve davaların da bir sonucu ulaştığı nadir görülüyor. Buna rağmen, 2017 itibariyle sadece İstanbul’un iki adliyesinde henüz kamu davası dahi açılmamış ve soruşturma aşamasında olan 20 binin üzerinde e-dolandırıcılık dosyası mevcut. Bu dosyaların içinde de kamu davası açılsa bile, şüphelilerin tespit edilemediği ya da dolandırıcılık işleminin yurtdışından gerçekleştirilmesi sebebi ile tespit edilen sanıkların yakalanamadığı dosya sayışı da oldukça fazla olarak tespit edilmiş.
Cezaevinde Gizlice Bilgisayar Topladılar, Siber Dolandırıcılık ve Hırsızlık Yaptılar
Türkiye'de İnternet ve Telefonlar Üzerinden Yapılan 10 Milyon TL'lik Dolandırıcılık Ortaya Çıkarıldı
Dikkat! Sahtekarların Yeni Tuzağı Elektromanyetik Dolandırıcılık