Volvo, Türkiye'de Sedan Otomobil Satışını Bitirecek mi? Resmi Açıklama Geldi!

Volvo, elektrikli versiyonları gelene dek Türkiye'de sedan satışına ara vereceğini açıklamasının ardından konuyu daha da detaylandıran bir duyuru daha yaptı!

Tunahan Karakış -

Otomotiv pazarının başarılı oyuncularından Volvo, Türkiye pazarı için önemli bir karar aldı. Volvo Car Türkiye'nin yeni Genel Müdürü Alican Emiroğlu'nun sedan otomobillerin satışının durdurulacağı duyurmasının ardından şirketten konuyla ilgili bir açıklama daha geldi.

Volvo, Türkiye'de Sedan Otomobil Satışını Bitirmiyor, Ara Veriyor!

Hatırlanacağı üzere Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu, yeni yıldan itibaren artık Türkiye'ye sedan otomobil getirmeyecekleri açıkladı. Emiroğlu, buna ek olarak bu kasa tipine sahip araçların Çin'de üretildiğini ve güncellenen gümrük vergilerinin bu kararda büyük etkisi olduğunu ifade etti.

Volvo'nun tepe yöneticisi, açıklamasında bunun geçici bir durum olduğunu ve elektrikli versiyonları modeller gelene dek ülkemizde bu gövde tipinin satışını yapmayacaklarını söylese de bu açıklamalar bazı kesimler tarafından yanlış anlaşıldı. Son olarak Volvo cephesinden konuyla ilgili bir açıklama daha geldi.

“Volvo Cars, sürdürülebilirlik ve elektrifikasyon vizyonu çerçevesinde, 2030 yılı itibariyle tamamen elektrikli otomobillere geçmeyi planlıyor. Bu doğrultuda mevcut süreçlerini iyileştirmeye odaklanan marka, 2025 yılı için iklim eylem planı ve döngüsel ekonomi alanında çalışmalara devam ediyor. 2025 yılı itibariyle global satışlarının yüzde 50’sinin tamamen elektrikli otomobillerden olmasını planlayan Volvo Cars, otomobil başına düşen karbon ayak izini de yüzde 40 oranında azaltmayı hedefliyor.

Bu vizyon çerçevesinde Volvo Cars, sedan modellerinin global üretimini Avrupa pazarı için çok daha önce açıklanan üretim planı çerçevesinde 2024 itibariyle bitirme kararı almıştır. Volvo Car Türkiye de bu üretim planına istinaden müşterilerin taleplerini karşılayacak şekilde otomobil stoğunu inşa etmiştir. Satışı Türkiye’de bir süre daha devam edecek olan sedan modellerin yerini ise gelecekte elektrikli versiyonları alacaktır. Bu doğrultuda sedanların satışına son verilmesi değil ara verilmesi söz konusudur.’’

Bilindiği gibi daha önce Çin'den gelen elektrikli otomobiller için uygulanan yüzde 40'lık (%10 gümrük vergisi + %40 ek vergi) ilave gümrük vergisi temmuz ayından itibaren tüm yakıt türlerini kapsamaya başladı. Bu, doğal olarak otomobil şirketlerin planlarını doğrudan etkiledi. 

Otomobil

Volvo EM90 Minivan Özellikleri ve Fiyatı

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR