Erdoğan Talimat Verdi: Üniversite Öğrencileri Vergisiz Telefon Alabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, üniversite öğrencilerinin vergisiz telefon ve bilgisayar almasını sağlayacak uygulama için talimat verdi. İşte ayrıntılar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında yerel seçimlere dair gerçekleştirdiği konuşmasında, gençlere verilen sözlerin yerine getirilmesi hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Gençlere vaat edilen vergisiz telefon ve bedava internet konularında Bakan Mehmet Şimşek'e öncülük etme sorumluluğu verildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere aylık 10 GB ücretsiz internet tahsis ederek onları akademik çalışmalarında başarılı olmaları için gerekli araçlarla donatmayı hedeflediklerini söylemişti.

Yeni gelen habere göre Erdoğan, üniversite öğrencilerinin bir kereye mahsus olmak üzere vergiden muaf bir şekilde telefon ve bilgisayar alabilmesi için talimat verdi.

Uygulama Kimleri Kapsıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatına göre, üniversite öğrencileri bir kerelik vergisiz telefon ve bilgisayar alma hakkına sahip olacak. Ancak bu uygulama açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini kapsamayacak.

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) gibi vergilerden bir defaya mahsus olmak üzere muaf olan öğrenciler, 50 bin TL fıyatındaki bir telefonu 25 bin TL'den satın alabilecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, konuyla ilgili şöyle bir açıklamada bulundu:

"İlk kez bilgisayar ve cep telefonu alacak gençlere ÖTV'nin bir kereye mahsus kaldırılmasıyla ilgili çalışma devam ediyor. Cumhurbaşkanımız yakın zamanda bilgilendirme yapacak."

Gençlere Neler Vaat Edilmişti?

  • Genç çiftlere 150 bin liralık faizsiz evlenme yardımı yapılacak.
  • Yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar satın alımlarında vergi muafiyeti sağlanacak.
  • Öğrencilere aylık 10 GB ücretsiz internet verilecek.
  • Kamuya atamada mülakat kaldırılacak.
  • Genç girişimciler için Tarım Girişimcilik Bölgeleri (TARGİB) kurulacak.
  • Üniversiteli gençlere ‘Gençlik Kartı’ uygulaması başlatılacak ve bu kartla gençler tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli yararlanacak.

Erdoğan'ın Sesini Yapay Zekâ ile Taklit Eden Kişinin Kim Olduğu Öğrenildi: Herkes Tanıyor!
Yapay Zeka

Erdoğan'ın Sesini Yapay Zekâ ile Taklit Eden Kişinin Kim Olduğu Öğrenildi: Herkes Tanıyor!

Erdoğan'ın sesini yapay zekâ uygulamaları kullanarak taklit eden dolandırıcı, herkesin yakından tanıdığı o ismin oğlu çıktı. İşte ayrıntılar!

Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz?