Karda Yürü İzini Belli Etme: X’in (Twitter) Yeni Gizlilik Özelliği Ortaya Çıktı

X (Twitter), bundan böyle kullanıcıların platformdaki beğenilerini gizleyebileceğini duyurdu.

Tunahan Karakış -

Dijital dönüşümün lokomotifi konumundaki internetin en büyük hediyelerinden birisi de sosyal medya. Bu alanda Facebook, Instagram, X (Twitter) ve TikTok gibi platformlar öne çıkarken, maalesef bazı durumlarda ise gizlilik ve güvenlik gibi konularda endişeler yaşanabiliyor.

Kullanıcıların büyük bir kısmı sosyal medyada yaptıkları hareketlerin başkaları tarafından görülmesini istemiyor. Geçtiğimiz dönemlerde X olarak yeniden markalaşan Twitter da çok yakında gizliliklerine önem veren kullanıcılara ilaç gibi gelecek bir özelliği kullanıma sunacak.

X'te (Twitter) Beğenileri Gizleme Dönemi Başlıyor

X, halihazırda Premium aboneleri için bir seçenek olan beğeni gizleme özelliğinden bundan böyle tüm kullanıcıların yararlanabileceğini duyurdu. Bu hafta içinde kullanılama sunulacağı söylenen yeni özellikle birlikte artık beğenilerimi kimler görecek derdi ortadan kalkmış olacak.

Bu özelliği biraz daha açarsak, platformda paylaşılan gönderiyi beğendiğinizi varsayalım. Yapmış olduğunuz beğeniyi siz ve gönderi sahibi dışında artık kimse göremeyecek. Aynı şey diğer kullanıcılar için de geçerli olacak. Başkalarının hangi gönderileri beğendiğini artık göremeyeceksiniz.

Son olarak Elon Musk da yeni beğeni gizleme özelliğiyle ilgili düşüncelerini yapmış olduğu bir paylaşımla ifade etti. İş insanı, ''İnsanların saldırıya uğramadan gönderileri beğenmesine izin vermek önemli!'' şeklindeki ifadeyle bu işlevi desteklediğini söyledi. 

nasıl yapılır

X (Twitter) Beğeni Gizleme Nasıl Yapılır?

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Benzer İçerikler

YORUMLAR