Twitch, TikTok Benzeri Özelliğini Bu Ay Tüm Kullanıcılara Getiriyor!

Twitch, yayıncıların kliplerini veya canlı yayınlarını kaydırarak seyredebileceğiniz yeni özelliğini sunuyor. "Keşif Akışı" özelliğini geliyor. İşte detaylar!

Twitch'e TikTok Benzeri "Keşif Akışı" Geliyor!

Twitch, web sitedeki içeriklere kaydırarak ulaşabileceğiniz yeni sistemini geçtiğimiz sene test etmeye başlamıştı. Sistem, TikTok'un ana sayfa akışıyla büyük oranda benzemesiyle dikkat çekiyor.

Twitch'in geçen sene doğruladığı ve belirli kullanıcılar için de devreye girmiş olan "Keşif Akışı" özelliği, dün yapılan bir duyuru ile artık tüm kullanıcılara geliyor.

Akış size Twitch içerik üreticilerinin kliplerini gösterecek ancak başlangıçta klipler yalnızca yatay klipler olacak. Twitch yayıncıların bu alana ağırlık vermesiyle kliplerin de tıpkı Shorts'ta olduğu gibi dikey olarak ekleneceğini belirtiyor.

Türkiye’deki En Popüler Twitch Yayıncıları
İNTERNET

Türkiye’deki En Popüler Twitch Yayıncıları

Twitch yayıncıları, çok fazla sayıda kişi tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Bazı yayıncılar oyun yayınları yaparken bazıları ise yayın esnasında yalnızca sohbet etmeyi tercih ediyor.

Twitch'in Yeni "Keşif Akışı" Nasıl Çalışıyor?

Geçen sene Twitch Keşfet akışında sadece kliplerin olacağına yönelik söylentiler dolaşıyordu. Ancak yeni gelen bilgilere baktığımızda bu akışta yayıncıların canlı yayınları da yer alacak. Tıpkı TikTok'ta gezinirken hem paylaşımlara hem de canlı yayınlara nasıl denk geliyorsak, Twitch'teki akış da tam olarak aynı şekilde olacak.

Şirketin geçen sene X'teki Destek hesabından özellikle paylaştığı görünüm şu şekildeydi:

Twitch, TikTok benzeri bir format sunma konusunda Spotify, Amazon ve Reddit'in ardından kervana katılmış durumda. Yayın şirketi geçen sene Temmuz ayında, klipleri doğrudan TikTok'a aktarma özelliği de dâhil olmak üzere bir dizi klip odaklı özelliğini duyurmuştu.

Twitch Rakibi Kick Nedir? Nasıl Kullanılır?
İNTERNET

Twitch Rakibi Kick Nedir? Nasıl Kullanılır?

Sosyal medya platformları arasında kullanıcılara para kazandıran popüler uygulamalar her zaman yayıncılar tarafından daha sık tercih ediliyor. Başta Twitch olmak üzere yayıncıların tercih ettiği platformlar arasında Kick de hızlı bir şekilde yerini almaya başladı.

Peki siz Twitch'in yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR