Ankara'da TUSAŞ'a Bombalı Saldırı Düzenlendi! Ekipler Sevk Edildi (Video)

Ankara'da TUSAŞ'a bombalı saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuya dair önemli açıklama yaptı. İşte detaylar!

Anıl Özünaldım -

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) şirketinin Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan tesislerinde patlama ve silah sesleri duyuldu. Bunun üzerine olay yerine güvenlik güçleri ve sağlık ekibi sevk edildi.

İçişleri Bakanı Yeni Açıklama Yaptı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi ve şu şekilde devam etti:

"Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

Ankara'da Silah ve Bomba Sesleri Duyuldu

TUSAŞ'ın Ankara yerleşkesindeki giriş kapısında bir patlama meydana geldi. Patlamadan hemen sonra silah sesleri duyulmaya başlandı. Güvenlik nedeniyle personeller sığınaklara yönlendirildi. Yaşanan bu saldırının ardından olay yerine güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri gönderildi.

3 kişilik silahlı grubun önce aracı patlattığı ve ardından güvenlik personellerine ateş açtığı iddia edildi. Bunun üzerine güvenlik personelleri ile çatışma çıktığı söyleniyor. Polis özel hareket timlerinin olay yerine sevk edildiği öğrenildi.

CNN Türk'te yer alan habere göre saat 17.00 itibarıyla içeride çatışmanın devam ettiği ile ilgili teyit edilmemiş bilgiler var.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir" dedi ve açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir" dedi.

Benzer İçerikler

YORUMLAR