Bakan Uraloğlu Açıkladı: Türkiye'de İnternet Kullanımı Ne Durumda?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin internet kullanıma dair önemli açıklamalarda bulundu!

Dijital dönüşümün lokomotifi olan internet, yüzyılın en büyük buluşlarından biri konumunda. Peki, Türkiye'de internet kullanımı ne durumda? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu kısa bir süre önce ülkemizde internet kullanımıyla ilgili kapsamlı bilgiler verdi.

Bakan Uraloğlu: İnternet Abone Sayısı 93,3 Milyona Ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, BTK tarafından yayınlanan 2023 yılı elektronik haberleşme sektörü verilerini değerlendirdi. Buna göre, sabit ve mobil genişbant internet abone sayısının geçen yıla göre yüzde 2,9 artarak toplamda 93,3 milyona ulaştığı belirtildi. 

Bununla birlikte, bu sayının 73 milyon 715 bin 377’sinin mobil, 19 milyon 600 bin 230’u sabit ve 6 milyon 753 bin 379’unun ise fiber abonesi olduğunun altı çizildi. Dahası, Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında 2022-2023 arasındaki bir yıllık süreçte sabit internet yaygınlığı en çok artan ülke olduğu ifade edildi.

Son olarak, 2023'te Elektronik haberleşme sektörü gelirlerinin 224,6 milyar lira olduğu duyuruldu. 

Türk Telekom Mobil İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Türk Telekom Mobil İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?

Türk Telekom internet ayarları nasıl yapılır? Bu sorudan yola çıkarak internet ayarları otomatik olarak düzenlenmeyen kullanıcılara yönelik rehber hazırladık.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!