Ev Sahipleri ve Kiracıların Dikkatine: Kira Zam Oranı Belli Oldu!

TÜİK, kısa bir süre önce ağustos ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı ve eylül ayı kira artış oranı da böylelikle belli oldu.

Son iki yıldır kira kontratı yenileme dönemlerinde uygulanan yüzde 25 zam sınırı temmuz ayında sona erdi ve tüm gözler TÜİK'in enflasyon verilerine çevrildi. Kurum, kısa bir süre önce ağustos ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklarken, eylül ayı kira artış oranı da böylelikle belli oldu.

Eylül Ayı Kira Zam Oranı Ne Kadar Oldu?

Yukarıda da belirtildiği üzere zam oranlarındaki yüzde 25'lik sınırın kalkmasının ardından ev sahipleri ve kiracıların merakla beklediği enflasyon verileri sonunda açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon yıllık yüzde 51,97 oldu ve aylık bazda yüzde 2,47 arttı. 

Peki, kira oranları ne durumda? Bilindiği üzere kira artış oranları enflasyonun 12 aylık ortalamasına göre belirleniyor. Bu kapsamda, TÜFE 12 aylık ortalamalara göre yüzde 64,91 olarak gerçekleşti. Bu da kira sözleşmesi dolan ev ve iş yeri sahiplerinin kiralara yüzde 64,91 oranında zam yapabileceği anlamına geliyor.

Açlık Sınırı ve Yoksulluk Sınırı Nedir? Türkiye'de Ne Kadar?
Yaşam

Açlık Sınırı ve Yoksulluk Sınırı Nedir? Türkiye'de Ne Kadar?

Türkiye’de açlık ve yoksulluk sınırı ne kadar sorusunun yanıtını merak edenler için rehber hazırladık. Ayrıca bu kavramların nasıl hesaplandığını da açıkladık.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.