TikTok Son Dönemlerin En Büyük Cezalarından Birini Aldı!

Daha önce İngiltere veri koruma yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle ceza alan TikTok şimdi de başka bir ülkeden ceza aldı. İşte haberin detayları!

TikTok, geçtiğimiz aylarda çocukları korumaya yönelik kurallar da dahil olmak üzere İngiltere veri koruma yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle 15,7 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı.

İngiltere Bilgi Komisyonu Başkanlığı (ICO) yaptığı açıklamada, şirketin uygulamayı kimlerin kullandığını kontrol etmek için yeterince çaba sarf etmediğini ve hizmeti kullanan çocukları engellemek için yeterli önlemi almadığını söylemişti.

Bu konuda ICO sözcüsü “TikTok’a 13 yaşın altındaki çocuklara hizmet sağlaması ve kişisel verilerini ebeveynlerinin izni veya yetkisi olmadan işlediği için para cezası verdik. TikTok’un ufak çocukları tespit etme ve platformdan çıkarma konusunda kontrollerini daha iyi yapma konusundaki çabalarını sürdürmesini bekliyoruz” demişti. 

Tiktok Uyarıları Dinlemedi

DPC TikTok'un uygun önlemleri uygulamaması ve yaşları ne olursa olsun ve 12 yaş ve altı çocuklar da dahil olmak üzere herkesin platformundaki içeriği görüntülemesine izin vermesi nedeniyle GDPR'yi ihlal ettiğini tespit etti.

Ayrıca TikTok'un çocuk kullanıcıların hesaplarının yetişkin kullanıcılarla eşleştirilmesine, söz konusu kişinin ebeveyni veya vasisi olup olmadığını doğrulamadan izin verdiğini tespit edildi.

İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC), TikTok’a çocukların verilerini işleme biçimi ve çocukların verilerini tam olarak koruyamaması nedeniyle tam 345 milyon € para cezası verildiğini açıkladı. Bu ceza 2021 yılında açılan bir soruşturmaya dayanıyor.

En Popüler TikTok Fenomenleri - 2024
SOSYAL MEDYA

En Popüler TikTok Fenomenleri - 2024

Bu yazıda en popüler TikTok fenomenleri listesi hazırladık. İşte sosyal medya platformu TikTok'ta yüksek takipçi sayısına ulaşmayı başaran hesaplar!

Siz çocukların bu platformda güvende olduğunu düşünüyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.