Threads Hızla Büyümeye Devam Ediyor: Yeni Rekor Kırıldı!

Twitter rakibi Threads, kullanıma sunulmasıyla birlikte 100 milyon kullanıcı barajını aşmayı başardı. İşte detaylar!

Barış Bulut -

Meta'nın Threads uygulaması tüm hafta boyunca en çok konuşulan şey oldu ve herkes bu yeni sosyal platformu hakkında konuşuyor. Uygulama bu hafta başında kullanıma sunuldu ve sosyal medya ve eğlencenin yanı sıra teknoloji dünyasında da dikkat çekti.

Uygulama, Twitter'a doğrudan bir rakip olarak tasarlanırken, ilk 48 saat içinde kayıtlarda kayda değer bir artış yaşadı. Threads, ChatGPT, TikTok ve hatta ana platformu Instagram gibi sektör devlerinden daha hızlı bir şekilde 100 milyon kullanıcı kilometre taşına ulaşmayı başardı.

Twitter Tehlikenin Farkında

Threads'in yükselişi, Instagram profillerinde görüntülenen ve uygulamaya katılma tarihini gösteren sayı rozetleri aracılığıyla kolayca takip edilebiliyor.

Bu başarıyı bir perspektife oturtmak gerekirse ChatGPT'nin 100 milyon kullanıcıya ulaşması iki ay, TikTok'un dokuz ay, Instagram'ın ise iki buçuk yıl sürmüştü.

Threads'in hızlı büyümesi, platformun Avrupa Birliği dışındaki 1,6 milyar kişiden oluşan devasa kullanıcı tabanının, tarihteki en büyük platform geçişlerinden birinde Threads'e sorunsuz bir şekilde geçiş yapmasına ve ilk günden itibaren özellikleriyle etkileşime girmesine olanak tanıyan Instagram ile entegrasyonuna bağlanabilir.

Threads'in hızlı yükselişi ve artan rekabet karşısında Twitter, Instagram'ın ana şirketi Meta'yı dava etmekle tehdit eden bir mektupla karşılık verdi. Mektupta Meta'nın hassas ticari sırlara erişimi olan eski Twitter çalışanlarını istihdam etmiş olabileceği ima ediliyor. Bu hamle, iki sosyal medya devi arasındaki endişe ve rekabet düzeyinin de açık bir göstergesi.

Güncel Gelişmelerle Birlikte Tamindir de Threads'ta

Tüm güncel haberlerden ve gelişmelerden Threads'ta da geri kalmak istemiyorsanız Tamindir hesabımızı takip edebilirsiniz. Tamindir olarak tüm gelişmeleri anlık bir şekilde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Peki siz Threads'in geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Sosyal Medya

Threads Beta Sürümü Geliyor: Peki Neler İçerecek?

Sosyal Medya

Threads'in Eksik Özellikleri Yakında Geliyor: DM'ler, Hashtagler ve Dahası!

Benzer İçerikler

YORUMLAR