Tesla Sahiplerinin Yüzünü Güldüren Yeni Özellik!

Tesla bagajın otomatik olarak açılmasını sağlayan yeni özelliğini kullanıma sundu. İşte Tesla otomatik bagaj özelliğini aktif etmenin basit yolu

Büyük bir oyuncak ayı aldıysanız ve bunu Tesla'nızın bagajına yerleştirmek istiyorsanız, artık bagajı açmak için ayıyı yere bırakmanıza gerek yok! Şaka bir yana Tesla elleri dolu olan kullanıcıların hayatını kolaylaştıran otomatik bagaj özelliğini 2024.14 güncellemesi ile kullanıma sundu.

Tahmin edebileceğiniz üzere bu özelliği kullanmak için Tesla'nın paylaştığı videodaki gibi elinizde büyük bir ayının olması şart değil. Alışveriş poşetinden, valize ve büyük bir kutuya kadar tüm ürünleri aracınızın bagajına kolayca yerleştirebilirsiniz.

Tesla Otomatik Bagaj Özelliğini Kullanıma Sundu

Yeni Model S ve X'in (2021 ve sonrası) yanı sıra yenilenen Model 3'lerde aktif hale gelen bu özelliğin, ülkemizde de satılmakta olan Tesla Model Y'ye gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor. 

Bagajın otomatik açılmasını sağlamak yani bu yeni özelliği kullanmak için Tesla uygulamasını açtıktan sonra Araç Ayarları > Kilitler yolunu takip etmeniz ve Eller Serbest Bagaj özelliğini açmanız gerekiyor. Ayrıca telefon anahtarı özelliğinin aktif olması gerekiyor.

Tesla bagajın yanlışlıkla açılmasını önlemek için çeşitli tedbirler aldı. Bagajın açılması için aracınızın arkasında birkaç saniye beklemeniz ve bagajı açılmak üzere olduğunu belirten üç bip sesini dinlemeniz gerekiyor.

Bip sesleri duyulurken uzaklaşırsanız, bagaj kapalı kalmaya devam edecek. Otomatik bagaj özelliği diğer otomobil üreticileri tarafından uzun süredir sunuluyor fakat genelde ayağınızı aracın altında sallamanız yani sensörü aktif etmeniz gerekiyor.

Tesla Fiyat Listesi 2024! Türkiye'ye Özel Model Y Ne Kadar?
Otomobil

Tesla Fiyat Listesi 2024! Türkiye'ye Özel Model Y Ne Kadar?

Tesla fiyat listesi, Amerika Birleşik Devletleri merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla tarafından piyasaya sürülen otomobilerin ne kadar ücrete satıldığı hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlıyor.

Tesla'nın otomatik bagaj özelliğinde böyle bir şeye gerek yok, çünkü araç sahibinin konumunu tespit etmek için UWB (ultra geniş bant) sensörleri kullanıyor.