Tesla Binlerce Aracı Geri Çağırıyor: İşte Kaza Riski Taşıyan Hata!

Tesla, 2024 yılında iki milyondan fazla aracı geri çağırdı. 10 bine yakın Model X SUV'nin tavanındaki hata nedeniyle bu geri çağırmalara bir yenisi eklendi.

Ülkemizde düşen satış rakamları ve uygun fiyatlı Model Y ile gündemde olan Tesla sadece 2024 yılında iki milyondan fazla aracı geri çağırdı. Tabii bu elektrikli otomobil devine özel bir durum değil. Markalar üretim hatalarını gidermek için belirli dönemlerde araçları geri çağırabiliyor. Tesla bunlara bir yenisini daha ekledi.

Yaklaşık 10 Bin Adet Tesla Model X Geri Çağırılıyor

Reuters tarafından paylaşılan habere göre 9136 adet Model X SUV servise geri çağırıldı. Ancak teknisyenler bu kez bir yazılım güncellemesi ile sorunu çözemeyecek. Araçların serviste detaylı bir şekilde incelenmesi gerekiyor.

Sorunun kaynağı aracın tavanındaki plastik aksamlardan birisi. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi konu hakkında yaptığı açıklamada "Ön ve orta tavan kozmetik trim parçaları astar olmadan araca yapıştırılmış olabilir. Sonuç olarak, trim parçalarından biri veya her ikisi araçtan ayrılabilir." ifadelerini kullanıyor.

Tesla'nın Elektrikli Tırı Semi İlk Kazasından Hemen Sonra Bataryası Yüzünden Alevler İçinde Kaldı!
Otomobil

Tesla'nın Elektrikli Tırı Semi İlk Kazasından Hemen Sonra Bataryası Yüzünden Alevler İçinde Kaldı!

Tesla markasının elektrikli tır modeli Tesla Semi, ABD'deki ilk kazasına karıştı. Elektrikli tır, kaza sonrası bataryası nedeniyle alev aldı!

Yani bu parçalardan birisinin sürüş esnasında düşmesi halinde sürücünün dikkati dağılacağı için bir kaza ile sonuçlanabileceği vurgulanıyor. Tabii bu model hali hazırda ülkemizde satılmıyor. Bu yıl, Model X'in yanı sıra Model Y, Model 3, Model S ve Cybertruck'ta geri çağırmalar ile gündeme geldi.