Tesla Cybertruck'a Kurşun Geçirmezlik Testi Yapıldı: Son Hâli Şaşırttı (Video)

Tesla'nın merakla beklenen elektrikli aracı Cybertruck, test aşamasında kurşun geçirmez bir gövdeyle görüntülendi. İşte o görüntüler!

Buse Erdoğan -

Tesla CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz çeyrek görüşmesi sırasında Cybertruck'ın geniş çaplı seri üretiminin 2024'ten önce gerçekleşmeyeceğini belirtmişti. Ancak araç, Gigafactory Texas fabrikasında sınırlı üretime geçmişti.

Ana seri üretim ise hala 2024 yılına ertelenmiş durumda. Bu sürecin başlamasını duyurmak amacıyla 30 Kasım tarihinde bir etkinlik düzenlenecek.

Kurşun Geçirmez Gövde

Tesla hayranlarını heyecanlandıran son gelişme, Cybertruck'ın test sırasında kurşunla vurulduğu bir videoda ortaya çıktı. Elon Musk, "Bir Tommy Gun silahının tüm şarjörünü Al Capone tarzında sürücü kapısına boşalttık. Yolcu bölümüne hiç mermi girmedi." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Cybertruck'ın dikkat çeken özelliği, ultra dayanıklı 30x çelikten üretilen gövdesi. Standart otomobillerde dış gövde daha çok estetik ve aerodinamik hesaplamalar için kullanılırken, Cybertruck tüm gövdeyi dayanıklılığa odaklıyor. Bu nedenle aracın dış tasarımı köşeli ve düz hatlara sahip.

Elon Musk'a göre, bu ultra sert 30x çelik mevcut baskı makineleriyle şekillendirilemiyor. Bu özel malzemenin tasarım gereksinimlerini karşılayabilmesi için yeni üretim makinelerine ihtiyaç duyuldu. Cybertruck'ın gövdesi Finlandiya merkezli bir firmadan temin ediliyor.

Otomobil

Tesla Fiyat Listesi 2024! Türkiye'ye Özel Model Y Ne Kadar?

Siz bu aracın dayanıklılığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR