Telefonunuzda Yüklü 2 Uygulama Banka Hesap Bilgilerinizi Çalabilir!

Play Store ve Galaxy Store'dan indirilen 2 uygulama sahte çıktı, birçok kullanıcının bilgileri tehlikede olabilir. İşte o 2 uygulama!

Buse Erdoğan -

Siber suçların oldukça arttığı dönemde sık sık bununla ilgili uyarılar yapılıyor. Bazı uygulamalar orjinallerine çok benzese bile sahte oluyor ve asıl amaçları kullanıcıların telefonlarına kayıtlı banka bilgilerini sızdırmak oluyor.

Telefonlarınıza gördüğünüz her uygulamayı indirmemelisiniz. Android telefonunuza Signal ve Telegram mesajlaşma uygulamaları olduğunu düşündüğünüz iki uygulama yüklediyseniz , bunları daha erken olmasa da hemen silin.

Uygulamaların Sahte Versiyonları Play Store ve Galaxy Store'dan Yüklendi

Bu uygulamalar, Signal Plus Messenger'ın Play Store'da dokuz ay boyunca listelenmesinden önce kaldırılmadı ve Google, onu uygulama mağazasından çıkarmadan önce 100'den fazla kez yüklendi. Slovak siber güvenlik firması ESET, bu iki uygulamanın, uygulamaların yüklü olduğu telefonlara kötü amaçlı yazılım bulaştıran Signal ve Telegram sürümleri olduğunu söyledi.

Google, bu çifti kişisel verilerinizi çalabilecek kötü amaçlı uygulamalar olarak etiketledi. Bu uygulamaları telefonunuzdan kaldırırsanız, kötü amaçlı uygulamaları silmeden önce Signal ve Telegram hesaplarınızın bağlantısını kaldırdığınızdan emin olun.

Sahte Telegram uygulamasının, uygulamanın yüklü olduğu bir telefondan temel cihaz bilgilerinin yanı sıra kişi listesi, telefon kullanıcısının Google hesapları ve arama kayıtları gibi hassas verileri de ele geçirebileceği söyleniyor ayrıca saldırgan tarafından kontrol edilen uzak bir sunucuya yedekleyecek bir özelliğe sahip olduğunu da söyledi.

Sahte uygulamaların meşru görünmesini sağlamak için her iki uygulama için de özel web siteleri oluşturuldu ve uygulamayı doğrudan Google Play Store'dan bir Android cihaza yüklemek için bağlantılar eklendi.

nasıl yapılır

Android'de Silinmeyen Uygulamaları Nasıl Kaldırabilirsiniz?

Sizin telefonunuzda bu uygulamarın olup olmadığını kontrol ediniz ve asla yasal onaylı olmayan uygulamaları indirmeyiniz!

Benzer İçerikler

YORUMLAR