Windows 10 Tahtından Edilmek Üzere: Steam Donanım Anketi Güncellendi!

Steam'in her ay güncellediği Donanım Anketi, Windows 10'un yıllar sonra tahtından edilmek üzere olduğunu gözler önüne seriyor. İşte detaylar!

Windows 10 Tahtından Edilmek Üzere: Steam Donanım Anketi Güncellendi!

2024 yılının Haziran ayını baz alan yeni Steam Donanım Anketi, Windows 11'in yakında dünyanın en çok kullanılan oyun platformunda Windows 10'u geçeceğini ortaya koyuyor.

Valve'ın paylaştığı en son rakamlara göre Windows 11 şu anda platformdaki kullanıcıların toplam %46,63'ünü oluşturuyor. Bu bir önceki aya göre %0,55'lik bir artış yaşandığı anlamına geliyor.

Steam'de En Çok Kullanılan İşletim Sistemleri Neler?

Windows 10 ise %49,42 ile uzunca yıllardır işletim sistemleri arasında liderliğini koruyor ancak aradaki fark giderek azalıyor ve Windows 10, Haziran ayında %0,93'lük bir düşüş yaşamış durumda.

Windows 10 Tahtından Edilmek Üzere: Steam Donanım Anketi Güncellendi!

Windows 11'in yükselişte ve Windows 10'un düşüşte olduğu bu durum göz önüne alındığında, Windows 11'in yıllar sonra nihayet birinciliği ele geçirmesinin birkaç ay içinde gerçekleşeceği düşünülüyor.

Diğer Windows sürümlerine gelecek olursak, neredeyse tamamı (Windows 7 ve 8) %1'den daha az kullanım oranlarına sahip. Keza Steam'in Windows 7 ve 8 işletim sistemlerine desteğini keseceğini açıklamasının da bu konuda büyük etkisi bulunuyor.

macOS 14.5 ise %1,31 ile Windows 7 ve 8'den daha fazla kullanıcıya sahip  ve Linux da macOS 14.5'in %2,08 ile hemen önünde. Bunda da en büyük etkenin Linux tabanlı SteamOS kullanan Steam Deck olduğu düşünülüyor.

Daha Önce Duymadığınız 10 Ücretsiz İşletim Sistemi
YAZILIM

Daha Önce Duymadığınız 10 Ücretsiz İşletim Sistemi

Ücretsiz işletim sistemi hangisi sorusunun yanıtını merak eden kişiler için pek bilinmeyen ücretsiz işletim sistemleri listesi hazırladık. İşte detaylar!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.