Starlink Mini Tanıtıldı: Çantada Taşınabilen İnternet!

Ülkemizde 2025 yılına ertelenen Starlink diğer ülkelerde yeni hizmetlerini kullanıma sunmaya devam ediyor. Starlink Mini ile bunlara bir yenisi daha eklendi.

Mehmet Ali Ertunc -

Starlink'in uydudan internet hizmeti ülkemizde 2025 yılına ertelenirken diğer ülkelerde sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Yeni tanıtılan ve kalın bir dizüstü bilgisayar boyutunda olan Starlink Mini kolayca taşınabiliyor ve tak çalıştır yapısı sayesinde anında hizmete hazır hale geliyor.

Starlink Mini Özellikleri ve Fiyatı

Herhangi bir router ihtiyacı bulunmuyor çünkü kendi içerisinde Wi-Fi desteği var. Hali hazırda kullanılan Starlink paketinin içerisinde yer alan anten ve router kullanım sırasında 33 - 62W arasında güç tüketirken, Starlink Mini sadece 20 - 40W arasında bir tüketime sahip.

Bu düşük güç tüketimi sayesinde Starlink Mini'yi 30000 mAh kapasiteli bir powerbank kullanarak yaklaşık olarak 3 - 4 saat civarında çalıştırmak mümkün. SpaceX CEO'su Elon Musk, X'te yaptığı paylaşımda "Bu ürün dünyayı değiştirecek" diyerek kurulumun beş dakikadan az sürdüğünü dile getirdi.

298,5 x 259 x 38,5 mm boyutlarındaki ürün 1.5 kg ağırlığa sahip ve 15 metre güç kablosu ile geliyor. Kısa süreli suya maruz kalmaya, toza ve yağmura karşı dayanıklı olan Starlink Mini kitinin fiyatı 599 dolar olarak belirlendi.

Mevcut abonelik planlarına ek olarak 30 dolar daha ödeyerek kullanılabilen Starlink Mini ile aylık 50 GB veri kullanımı sunuluyor ve aşım durumunda GB başına 1 dolar alınıyor. Bu küçük yapısına rağmen 100 Mbps hıza rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.

teknoloji

Starlink Türkiye'den Kötü Haber Geldi: İşte Yeni Tarih!

Tabii ilerleyen dönemde normal Starlink hizmeti ile benzer şekilde sınırsız kullanım hakkı sunulan paketlerin gelmesi bekleniyor.

Benzer İçerikler

YORUMLAR