PSVR 2'nin PC Desteği Alacağı Tarih Açıklandı: Sistem Gereksinimleri Belli Oldu!

PlayStation'ın daha önce üzerinde çalıştığını söylediği PC desteği çok yakında PSVR 2'ye geliyor. Sistem gereksinimleri belli oldu. İşte detaylar!

Bundan birkaç ay önce PlayStation VR2 başlığının PS5 için tasarlanmış olduğu söylense de Sony'nin başlığa PC desteği getirmek için testler yaptığı haberini almıştık. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre PSVR 2 kulaklığı kısa bir zaman sonra PC ile uyumlu hale gelecek.

Geçtiğimiz hafta söylentilerin  artmış olması ile birlikte Sony'den nihayet açıklama geldi. Dün akşam saatlerinde PlayStation Blog sayfasında yapılan duyuru ile birlikte 7 Ağustos'tan sonra PS VR2 oyuncularının PC'deki oyunlara erişebileceği resmiyet kazanmış oldu.

Kulaklığı olan veya ilerleyen dönemde almayı düşünen kişiler, yeni adaptör sayesinde PC'deki geniş oyun kütüphanesine de erişebilecek.

PC'de PS VR2 Oynanışı İçin Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

İşletim sistemi Windows 10 64 bit / Windows 11 64 bit 
İşlemci Intel Core i5-7600 / AMD Ryzen 3 3100 (Zen 2 veya üzeri mimari gereklidir)
RAM 8 GB veya daha fazla
GPU / grafik kartı -NVIDIA GeForce GTX 1650 veya üzeri (Turing veya üzeri mimari gereklidir)
-NVIDIA RTX serisi
-AMD Radeon RX 5500XT veya üzeri / AMD Radeon RX 6500XT veya üzeri
(En iyi performans için NVIDIA GeForce RTX 3060 veya üzeri kullanılması öneriliyor) daha yenisi veya AMD Radeon RX 6600XT veya daha yenisi grafik kartı)
DisplayPort'u DisplayPort 1.4 (standart bir DisplayPort veya Mini DisplayPort çıkış bağlantı noktasına sahip olmalıdır)
USB Yalnızca doğrudan bağlantı
Bluetooth Bluetooth 4.0 veya üstü

Bilgisayarda PSVR Nasıl Kullanılır?
NASIL YAPILIR

Bilgisayarda PSVR Nasıl Kullanılır?

PSVR ile bilgisayarlarda muhteşem bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. İşte sizler için PC’de PSVR kullanmaya dair kısa bir rehber!

PSVR2 bilgisayar adaptörünü ve DisplayPort 1.4 kablosunu cihazlar arası bağlantı kolayca gerçekleştirilebiliyor. Bu bağlantıdan sonra PlayStation VR2 Uygulaması ve SteamVR uygulamasının indirilmesi gerekiyor.

Uygulamalar sayesinde PC'de PS VR'yi kurabilme ve ayarlama yapıp oyun alanlarını özelliştirmeyi kolaylaştırıyor. SteamVR üzerinden oyun satın alıp oynamaya da olanak tanıyor.