Snapdragon 7s Gen 3 Tanıtıldı: Telefonlarda Sıkça Göreceğiz!

2023'ün sonlarında tanıtılan Snapdragon 7 Gen 3'ün daha hızlı versiyonu 7+ Gen 3, Mart ayında tanıtılmıştı. Snapdragon 7s Gen 3 özellikleri ile karşımızda!

İsimlendirme konusunda akıllı telefon üreticileri ile benzer bir strateji yürütme kararı alan Qualcomm önce bir işlemciyi piyasaya sürüyor. Aradan bir süre geçince "+" ekine sahip olan daha hızlı bir versiyonunu ve "s" ekine sahip olan uygun fiyatlı seçeneğini üreticilere sunuyor.

2023'ün sonlarında tanıtılan Snapdragon 7 Gen 3'ün daha hızlı versiyonu 7+ Gen 3, Mart ayında tanıtılmıştı. Özellikle uygun fiyatlı telefonlar için bir süredir beklenen Snapdragon 7s Gen 3 resmi olarak tanıtıldı.

Snapdragon 7s Gen 3 Özellikleri

Snapdragon 7s Gen 3'ün yüzde 20 daha hızlı bir CPU, yüzde 40 daha hızlı bir GPU'ya ve yüzde 30 daha hızlı bir NPU'ya sahip olduğunu görüyoruz. Güç verimliliği konusunda da yüzde 12'lik bir iyileştirme sağlandığı belirtiliyor. Tahmin edebileceğiniz üzere bu kıyaslama Snapdragon 7s Gen 2 ile yapılıyor.

4 nm fabrikasyon süreci ile üretilen bu yeni işlemci 5G ve çift SIM desteğinin yanı sıra Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.4 teknolojilerini destekliyor. Diğer ilginç özellikler arasında AptX Lossless özellikli Snapdragon Sound, baş takibi özellikli mekansal ses ve Qualcomm Aqstic Hi-Fi DAC yer alıyor.

144 Hz yenileme hızına sahip ekranları, birden fazla kamerayı ve Qualcomm'un Quick Charge 4 pil şarj teknolojisini destekliyor. Qualcomm, Samsung, Realme, Xiaomi ve Sharp'ın yeni işlemciyi benimsediğini ve yıl sonundan önce Snapdragon 7s Gen 3 kullanan cihazları piyasaya süreceğini belirtiyor.

Qualcomm'dan İşlemci İtirafı: Bu Telefonlara Dikkat!
MOBİL

Qualcomm'dan İşlemci İtirafı: Bu Telefonlara Dikkat!

Qualcomm geçtiğimiz hafta tanıttığı yeni işlemcisi Snapdragon 6s Gen 3 için önemli bir itirafta bulundu. Bu işlemciyi kullanan bir telefon alacaksanız dikkat!

Xiaomi'nin bu çipe sahip ilk telefonunu Eylül ayında piyasaya sürmesi bekleniyor. Qualcomm ile Xiaomi arasında önemli bir anlaşma yürütülüyor. Android dünyasının merakla beklediği Snapdragon 8 Gen 4'ü de ilk kullanan marka Xiaomi olacak.