Sıfır Otomobil Almak İsteyenler İçin Kritik Tarih: Zam Yolda!

Otomobil satın almak isteyenler için kritik tarih yaklaşıyor. Güvenilir sektör kaynakları, otomobillere çok yakında yeni bir zam geleceğini iddia etti!

Otomobil piyasasındaki hareketlilik devam ediyor. Bilindiği üzere son dönemde Avrupa Birliği’nin Genel Güvenlik Yönetmeliği 2 (GSR 2) fazlasıyla gündemde. Bu yönetmelikle artık sıfır araçlarda daha fazla standart güvenlik özelliğinin kullanılması zorunlu olacak. Buna uymayan araçların satışları ise yapılamayacak.

Bu nedenle otomobil şirketleri GSR 2 standardına uymayan sıfır araçları kampanya, indirim ve sıfır kredi desteği gibi birçok teşvikle elden çıkarmaya çalışıyorlar. Hatırlanacağı üzere ilk olarak 7 Temmuz'da yürürlüğe gireceği duyurulan yönetmelik, Sanayi Bakanlığı tarafından ülkemizde üretilip ve satılan Ulusal Tip Onayı'na sahip modeller için 31 Ağustos'a ertelendi.

Gazeteci Emre Özpeynirci tarafından paylaşılan son bilgilere göre, GSR 2 kapsamına girmeyen araçlar için verilen ek sürenin dolmasının ve zam gelecek endişesiyle yapılan satın alımların ardından otomobil piyasasında yeni zamlarla karşılaşmamız muhtemel görünüyor.

Eylül Ayında Otomobillere Kur Zammı Gelecek İddiası

Emre Özpeynirci, eylül ayında otomobillere kur zammı geleceğini iddia etti. Bununla birlikte, sektör yetkililerinin kurdan dolayı önümüzdeki ay yüzde 5'lik bir zammın kaçınılmaz olduğunu söylediğinin altını çizdi. Ancak şu an için konuyla ilgili resmi bir açıklamanın olmadığını belirtelim.

Burada Avrupa Birliği’nin Genel Güvenlik Yönetmeliği 2 (GSR 2) standardına da bir parantez açan Özpeynirci, sıfır araçların artık daha fazla standart güvenlik özelliğiyle gelme zorunluluğunun da bir fiyat artışına yol açacağını belirtti. Eylül ayına girmemizle birlikte sektörde tam olarak neler yaşanacak hep birlikte göreceğiz.

Son Fırsat: Sıfır Otomobil Almak İsteyenler İçin Kritik Tarih Yaklaşıyor!
Otomobil

Son Fırsat: Sıfır Otomobil Almak İsteyenler İçin Kritik Tarih Yaklaşıyor!

Sıfır otomobil satın almak isteyenler için kritik tarih 31 Ağustos. Bayiler, GSR 2 standardına uymayan araçlarını elden çıkarmak için yoğun mesai harcıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!