Uygun Fiyatlı Amiral Gemisi: Galaxy S24 FE İçin Geri Sayım Başladı!

Geçtiğimiz haftalarda şirketin Fransa web sitesinde destek sayfası açılan Samsung Galaxy S24 FE ile ilgili yeni sızıntılar ortaya çıktı!

Umut Özgör -

Samsung cephesindeki sızıntılar arka arkaya gelmeye devam ediyor. Son gelişmelere göre, Samsung Galaxy S24 FE'nin tanıtımı için artık geri sayım başladı. Geçen günlerde şirketin Fransa web sitesinde destek sayfası açılan telefonla ilgili yeni sızıntılar ortaya çıktı.

Samsung S24 FE Tam Olarak Neler Sunacak ve Ne Zaman Tanıtılacak?

Samsung Galaxy S24 FE, tasarımsal anlamda ciddi yeniliklerle gelmeyecek. Kaynaklar, akıllı telefonun Galaxy S24 serisine benzerlik göstereceğini iddia ediyor. Bununla birlikte, önceki FE modellerine kıyasla yeni modelin daha büyük bir ekranla geleceği söyleniyor.

Akıllı telefonda selefi Galaxy S23 FE'deki 6,4 inçlik ekrana kıyasla 6,7 inçlik bir ekran bulunacak. Aynı şekilde, parlaklık 1450 nit'ten 1900 nit'e yükselecek, ekran yenileme hızı ise 120 Hz olarak devam edecek. 

Telefonun teknik özellikleriyle ilgili raporlar oldukça çelişkili; bazıları telefonun Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3'ten güç alacağını iddia ederken, diğerleri ise Exynos 2400e yonga setiyle geleceğini ifade ediyor. Ancak, şirketin kendi üretimi işlemcisini kullanma ihtimali daha yüksek görünüyor.

Ürünün, 50 MP ana, 12 MP ultra geniş açı ve 3x optik yakınlaştırmalı 8 MP telefoto sensörlerinden oluşan üçlü kamera kurulumuyla kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Son olarak, 599 dolarlık başlangıç fiyatına sahip S23 FE'den daha pahalı olması bekleniyor.

ETNews tarafından paylaşılan rapora göre, akıllı telefon ekim ayında kullanıcıların beğenisine sunulacak ve birkaç ay içinde Avrupa'ya gelecek. Bu bilginin modelin selefi Galaxy S23 FE'nin lansman takvimiyle büyük ölçüde uyumlu olduğunu belirtelim.

Model, geçtiğimiz günlerde TUV sertifikası aldı. Bu sayede, akıllı telefonun selefi gibi 25W şarj hızlarını destekleyeceği doğrulandı. Ancak, kablosuz şarj hızlarında bir düşüş yaşandığı belirtiliyor. Hatırlandığı üzere, selefi 15W kablosuz şarj hızları ile kullanıcıların karşısına çıktı. Yeni model ise 9W hızlarında şarj olacak.

Akıllı telefonun şarj kapasitesinde ise bir artışın yaşanacağı belirtiliyor. Burada, önceki modellere kıyasla 200 mAh'lik bir yükseltme yapılacağı ve cihazın 4,700 mAh'lik bir pilden besleneceği söyleniyor. Son raporlar, akıllı telefonun mavi, gri, yeşil ve sarı renk seçenekleriyle geleceğini gösteriyor.

z

Galaxy S24 FE beklenen özellikleri ise şöyle;

Özellik Detaylar
Çipset Samsung Exynos 2400e
İşletim Sistemi Android 14, One UI 6.1.1
Ekran Daha büyük ekran, belirgin çerçeveler
Tasarım İnce profil, düz yan çerçeve
Renk Seçenekleri Gri, Açık Mavi, Açık Yeşil, Sarı
Ana Kamera 50 MP ISOCELL HP3 sensör
Telefoto Lens 8 MP, OIS desteği
Ultra Geniş Açı Lens 12 MP
Stabilizasyon Ana ve telefoto lenslerde OIS (Optik Görüntü Sabitleme)

Mobil

Samsung Galaxy S24 FE Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Benzer İçerikler

YORUMLAR