RTÜK, Tartışma Yaratan Yetişkin Animasyonu Hakkında Kararını Verdi!

RTÜK, yaptığı incelemeler sonucu Sosis Partisi: Gıdatopya isimli yetişkin animasyonu hakkında kararını verdi.

Kyle Hunter, Ariel Shaffir, Seth Rogen ve Evan Goldberg gibi ünlü isimler tarafından yazılan Sausage Party isimli animasyon filmi 2016'da vizyona girdi. Gişede başarılı işlere imza atan yetişkinlere yönelik yapımın dizi adaptasyonu ise 11 Temmuz'da Amazon Prime Video platformunda yayınlandı. 

2016 çıkışlı film gibi yetişkinlere yönelik olan Sosis Partisi: Gıdatopya isimli mini dizi, içerisindeki bazı sahneler nedeniyle RTÜK'ün radarına girdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla yapıma tepkilerini dile getirdi ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

RTÜK, Sosis Partisi: Gıdatopya İsimli Animasyon Dizisi Hakkında Kararını Verdi

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Sosis Partisi: Gıdatopya animasyon dizisinin içeriğini ''sapkın'' olarak nitelendirdi ve yapım hakkında yasal incelemenin başlatıldığını söyledi. Şahin, bununla birlikte yayıncı platform Amazon Prime Video'ya konuyla ilgili gerekli uyarıları en sert şekilde yaptıklarının altını çizdi.

RTÜK son olarak yaptığı incelemeler sonucu Sosis Partisi: Gıdatopya isimli yetişkin animasyonu hakkında katalogdan çıkarma ve üst sınırdan idari para cezası verdiğini duyurdu. Kurum tarafından yapılan açıklama şöyle;

Yapılan müzakereler sonucunda 'prime video' logolu ve 'Amazon Turkey Video Dijital Yayıncılık Anonim Şirketi' unvanlı isteğe bağlı medya hizmet sağlayıcı kuruluşun 6112 sayılı Kanunun 8'inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yer alan 'Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz.' hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle katalogdan çıkarma ve üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uygulanmasına karar verildi.

Sausage Party: Foodtopia (Sosis Partisi: Gıdatopya), Seth Rogen, Evan Goldberg ve Conrad Vernon tarafından yazıldı. Mini dizinin kadrosunda ise film versiyonunda da yer alan Seth  Rogen, Kristen Wiig, Michael Cera, David Krumholtz, Edward Norton ve Scott "Diggs" Underwood gibi isimler bulunuyor.

RTÜK'ten Netflix ve BluTV Gibi Platformlar İçin Yeni Düzenleme!
İNTERNET

RTÜK'ten Netflix ve BluTV Gibi Platformlar İçin Yeni Düzenleme!

Aylık abonelik gibi koşullu erişim sistemini içeren hizmetler ile ilgili önemli bir karar alındı. İşte Resmi Gazete'de yayınlanan yeni düzenlemenin detayları!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.