Roblox'tan Erişim Engeli Hakkında Yeni Açıklama: Roblox Yasağı Kalkacak mı?

Roblox yasağı kalkacak mı sorusunun yanıtını bir süredir merak ediliyor. Roblox'un geliştiricisinden oldukça önemli bir açıklama geldi.

Çevrim içi oyun platformu Roblox'a geçtiğimiz ay içerisinde Türkiye'de erişim engeli getirilmişti. Yaşanan erişim yasağının ardından popüler çevrimiçi oyun platformu Roblox'tan yeni bir açıklama geldi. Peki, Türkiye'de Roblox yasağı kalkacak mı?

Roblox: "Erişimin Yeniden Sağlanması için İş Birliği Yapıyoruz"

Dunya.com'daki habere göre Roblox tarafından yapılan açıklamada "2 Eylül 2024 günü Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin son kararına karşı bir temyiz dilekçesi verdik. Mahkeme sürecine saygı duyuyoruz ve devam eden yasal süreçler nedeniyle davanın detayları hakkında yorum yapamıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Şirket ayrıca "Roblox, Türkiye’deki yerel yasa ve düzenlemelere saygı göstermektedir, kullanıcılarımızın platforma erişimini yeniden sağlamak ve Roblox kullanıcılarının güvenliğini ön planda tutmak amacıyla yerel yetkililerle iş birliği yapmaktadır" sözlerine yer verdi ve açıklamasına şu şekilde devam etti:

"İş birliği ve etkileşim yoluyla, Roblox’un öğrenme, yaratma ve anlamlı bağlantılar kurma platformu olarak Türk toplumunda canlı ve olumlu bir rol oynayacağına inanıyoruz. Vizyonumuz, insanların güvenli, medeni ve iyimser bir dünyada bir araya gelme şeklini yeniden tasarlamaktır.

Güvenliğe derin bir bağlılığımız var ve Topluluk Standartlarımızı uygulamak, kötü niyetli veya zararlı faaliyetleri tespit etmek ve önlemek için tasarlanmış kapsamlı bir proaktif ve önleyici güvenlik önlemlerine sahibiz.

Türkiye ve dünyanın diğer bölgelerindeki yetkililerle iş birliği yaparak, her pazarın farklı ihtiyaçlarını ele almaya ve güvenlik ve nezaket konusundaki küresel taahhüdümüzü yerine getirmeye kararlıyız."

Roblox Neden Kapatıldı?

Bilmeyenler için, geçtiğimiz gün milyonlarca oyuncu tarafından oynanan popüler çevrim içi oyun platformu Roblox'a Türkiye'de erişim engeli getirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), web sitesinde yer alan bilgilere göre Roblox'un Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellendiği bilgisi bulunuyor.

BTK'nın web sitesinde şu bilgilere yer verildi: 

roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir.

Konu hakkında açıkalamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Roblox'a 'çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması' nedeniyle erişim engeli getirildiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çocukların korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlü olduğunu dile getirdi.

Riot Games'ten Oyun İçin Para Birimlerine Zam Geliyor!
OYUN

Riot Games'ten Oyun İçin Para Birimlerine Zam Geliyor!

Riot Games, 18 Eylül'den itibaren RP, VP, LoR LoRa'sı ve Vahşi Çekirdek gibi sanal alışveriş birimlerinin bedellerini birçok bölgede güncelleyeceğini duyurdu!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...