Roblox'a Erişilemiyor: Roblox'a Erişim Engeli mi Geldi?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), web sitesinde yer alan bilgilere göre Roblox'a Türkiye'de erişim engeli getirildi. İşte detaylar!

Anıl Özünaldım -

Milyonlarca oyuncu tarafından oynanan popüler çevrim içi oyun platformu Roblox'a Türkiye'de erişim engeli getirildi.

Geçtiğimiz saatlerde gelen karar doğrultusunda erişime kapatılan Roblox, ilk olarak 2006 yılında piyasaya sürüldü. Yıllardır popülerliğini sürdürerek önemli bir başarının altına imza atan çevrim içi oyun platformunun içerisinde pek çok oyun bulunuyor.

Roblox'a Erişim Engeli Getirildi!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), web sitesinde yer alan bilgilere göre Roblox'un Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellendiği bilgisi bulunuyor. BTK'nın web sitesinde şu bilgilere yer verildi:

roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir.

Yazılım

En İyi Ücretsiz VPN Programları (PC/Mac/Android/iOS)

Roblox Neden Yasaklandı?

Roblox'a erişim engeli getirilmesinin nedeninin platformda çocuklara uygun olmayan içeriklerin yer alması olduğu tahmin ediliyor. Konu ile ilgili henüz resmî açıklama yapılmadığını da belirtmek gerekiyor. Açıklama yapıldığında buradan bilgi vereceğiz.

Roblox Hangi Ülkelerde Yasaklı?

Sosyal Medya

Tiktok da Topun Ucunda: Atatürk'ün Trolleştirilmesinden Herkes Çok Rahatsız!

Roblox için uygulanan erişim engeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Söz konusu karar ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Benzer İçerikler

YORUMLAR