OpenAI'ın Yapay Zeka Modeli Sora'dan Yapılan Yeni Videolar Paylaşıldı!

OpenAI yeni yapay zeka modeli Sora'yı geçtiğimiz hafta tanıtmıştı. Sora ile oluşturulan yeni videolar gündem oldu. İşte detaylar!

Hasan Okçu -

OpenAI bekleneni yapmış ve artık metinden video oluşturmak için yeni yapay zeka aracını tanıtmıştı. Henüz güvenlik uzmanları tarafından test edilen Sora isimli yapay zeka modeli, oldukça gerçekçi sonuçlar vermesiyle dikkat çekiyor.

60 saniyelik videolar üreten Sora, OpenAI'ın X hesabından paylaştığı örnek videolarla yeni aracının ne kadar iyi olduğunu herkese göztermişti. Henüz nefret içerikleri, ön yargı ve dezenformasyon gibi konularda nasıl sonuçlar çıkardığına dair uzmanlar tarafından test ediliyor.

Şirket, yeni aracını herkesin kullanımına sunmadan önce tüm bu güvenlik adamlarını tamamlayarak, güvenilir sonuçlar veren bir model sunmayı hedefliyor.

Sora ile Oluşturulan Yeni Videolar Paylaşıldı

Sora'nın tanılması ile birlikte bazı yapay zeka şirketleri bu aracı destekleyebilecek çalışmalar yapmaya başladı. Videoları seslendirme ve daha hareketli bir görünüm kazandırmak için geliştirilen yapay zeka araçları üretilmeye devam ederken, Sora'dan oluşturulan yeni videolar dikkat çekti.

Marques Brownlee'nin X'ten paylaştığı videolar yine binlerce insanın dikkatini çekti. Videoların yine son derece gerçekçi olması dikkat çekerken, Brownlee görüntüleri nasıl elde ettiğini belirten promptları da paylaştı.

Metinden Video Oluşturulabilen Yeni Yapay Zeka Aracı

OpenAI, metin komutuyla 60 saniyelik gerçekçi videolar oluşturan Sora ile elde ettiği bazı görünleri X hesabından paylaşmıştı. İlk paylaştığı görüntü için yazılan prompt ve oluşturulan video: 

"Güzel, karlı ve hareketli Tokyo şehri. Kamera, güzel karlı havanın tadını çıkaran ve yakındaki tezgahlarda alışveriş yapan birkaç kişiyi takip ederek şehrin hareketli caddesinde ilerliyor. Muhteşem sakura yaprakları kar taneleriyle birlikte rüzgarda uçuyor."

Örnek videolardan da görüldüğü üzere videolardaki görüntü kalitesi yüksek olmakla birlikte oldukça başarılı ayrıntıları da koruyor. Karmaşık hareketler içerdiği ve canlı duygulara sahip karakterlere de yer verildiğini görebilmek mümkün.

Şimdiden "korkunç" derecede başarılı olarak nitelendirilen Sora, yeni modeli için şu açıklamaları yapıyor: “Sora, birden fazla karakterin, belirli hareketlerin, konunun ve arka planın doğru ayrıntılarının yer aldığı karmaşık sahneler oluşturabiliyor. Model, yalnızca kullanıcının komutta ne istediğini değil, aynı zamanda bu şeylerin fiziksel dünyada nasıl var olduğunu da anlıyor.”

Güvenlik amacıyla test edilen Sora, sanatçılar, tasarımcılar ve sinemacılar için de ilk aşamada açılacak. Bu alandaki kişilerin testleriyle geri dönüşleri alınacak ve modelin daha fazla gelişmesi sağlanacak.

Test aşamasında olduğu için zayıf noktalarının olduğunu da paylaşan şirket, karmaşık sahneleri daha doğru bir şekilde simüle etmekte zorlanabileceği ve neden-sonuç örneklerini anlayamayabileceğini belirtiyor.

Şu an için videolardan görüldüğü kadarıyla videoda bir kişinin kurabiye ısırdığını ancak sonrasında kurabiyede herhangi bir ısırık izi kalmadığı gibi anlar modelin zayıf noktalarını belli ediyor.

Sora, sadece metinden değil aynı zamanda hazır bir görseli de videoya dönüştürebiliyor. Bu videolarda da küçük detaylar ve ayrıntılar fazlasıyla dikkat çekiyor.

Yapay Zeka

Metinden Videoya: Morph Studio Nedir? Nasıl Kullanılır?

Sora ile Üretilen Örnek Videolar

Benzer İçerikler

YORUMLAR