OpenAI'ın Kurucusu Kendi Kripto Parasını Tanıttı!

OpenAI'ın kurucusu Sam Altman, dijital para dünyası olarak adlandırılan kripto piyasasına giriş yaptı. İşte detaylar!

Teknolojik dünyasının  yörüngesini değiştiren OpenAI şirketinin kurucusu Sam Altman, herhangi bir platforma bağlı kalmadan işlem görebilecek kripto para projesini piyasaya sürdü.

Sam Altman, geçtiğimiz mart ayından beri demo sürümünde olan projeyi bu hafta kullanıma sundu. Worldcoin adını vermiş olduğu kripto para üzerinden yürüttüğü proje temelde merkeziyetsiz bir para akış sistemi oluşturmayı amaçlıyor.

Sam Altman Yine Bir Şeyler Deniyor

Son dönemde birçok proje üretilen bu alana Sam, iddialı bir şekilde giriş yaptı. Sam Altman, projeyi World adını verdiği bir uygulama üzerinden yürüteceğini açıkladı.

Kullanıcılar uygulama kaydolduktan sonra göz taraması için Orb adı verilen küre şeklinde cihaza taramalarını yaparak kayıt olabiliyorlar. Şu anda az sayıda ülkede bulunan Orb, zamanla diğer ülkelerde de kullanıma açılacak.

Uygulama içerisinde yarattığınız dijital kimlik anonim bir şekilde oluşturuluyor ve uygulama ağında bulunan diğer sistemlere kolayca tanıtabiliyor. Çiçeği burnunda uygulamada halihazırda 2000 Orb üretildi.

Worldcoin, bu hafta WLD etiketiyle Binance’ında içerisinde yer aldığı büyük borsada satışa sunuldu.. 2.2$ seviyesinde işlem gören Worldcoin, şu anda 235 milyon dolarlık bir pazar değerine sahip.

ChatGPT Eski Sürümlerine Oranla Daha Kötü
Yapay Zeka

ChatGPT Eski Sürümlerine Oranla Daha Kötü

Son zamanlarda ChatGPT'in verdiği cevapların kalitesinin çok fazla düştüğü iddia ediliyor. İşte detaylar!

Sam Altman'ın kripto parası hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.