İşler Şimdi Değişiyor: OpenAI, GPT-5'in Yetenek Düzeyini ve Çıkış Tarihini Duyurdu!

OpenAI'ın tepe yöneticilerinden Mira Murati, GPT-5 hakkında heyecan verici açıklamalar yaptı!

Dijital dönüşümün lokomotifi internetin bizlere en büyük hediyelerinden birisi de yapay zeka. Özellikle OpenAI bu alanda öncü oldu ve 2022'nin sonlarında piyasaya sürdüğü ChatGPT sohbet botuyla yeni bir dönemi başlattı. İlerleyen süreçlerde yeni GPT sürümleri kullanıma sunulurken, günümüz itibariyle GPT-5 heyecanla bekleniyor.

OpenAI Baş Teknoloji Sorumlusu Mira Murati'den GPT-5 Açıklaması

OpenAI'ın tepe yöneticilerinden Mira Murati, Dartmouth Engineering ile yapmış olduğu röportajda yaklaşan GPT-5 hakkında heyecan verici açıklamalar yaptı. Murati, konuşmasının bir bölümünde GPT-4'ten GPT-5'e geçişi liseden üniversiteye geçen bir öğrenci şeklinde nitelendirdi ve yeni sürümün doktora düzeyince bir zekaya sahip olacağını söyledi.

Gelişme sürecine bakarsanız, GPT-3 gibi araçlar belki de yürümeye başlayan çocuk seviyesinde bir zekaya sahipti. Ve sonra GPT-4 gibi daha gelişmiş araçlar çıktı ve bunlar daha çok akıllı lise öğrencisi zekasına sahip gibi görünüyorlar. Ve sonra, önümüzdeki birkaç yıl içinde, belirli görevler için doktora zekasına bakıyoruz. Her şey oldukça hızlı bir şekilde değişiyor ve gelişiyor."

Mira Murati'ye röportajda GPT-5'in çıkış tarihi de soruldu. Ancak yönetici kesin bir lansman tarihi vermekten kaçınmayı tercih etti ve yeni yapay zeka sürümünün tahmini olarak bir buçuk yıl içerisinde duyurulacağını söyledi. Bu doğruysa 2025'in sonu veya 2026'nın başlarına kadar beklememiz gerekebilir.

ChatGPT ile Kişiye Özel GPT Oluşturma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

ChatGPT ile Kişiye Özel GPT Oluşturma Nasıl Yapılır?

ChatGPT ile kendi yapay zekâ asistanınızı oluşturarak gelir elde etmeniz mümkün. İşte, GPT Store'da satabileceğiniz GPTler'in tasarlanmasına ilişkin detaylar!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.