Bir Devrin Sonu: Nintendo, Sevilen Konsolunun Fişini Çekti!

Nintendo, 2012'de piyasaya sürdüğü Wii U konsolunun onarım desteğini sonlandırdığını duyurdu!

Nintendo, 2006'da satışa sunduğu Wii konsolu ile hayranlarından olumlu geri dönüşler aldı. Dünya genelinde önemli satış rakamlarına ulaşan konsolun devamı ise 2012'de Wii U ismiyle piyasaya sürüldü.

Selefine göre daha farklı bir konsepte sahip olan ürün, dokunmatik ekran, yön tuşları, analog çubuklar ve eylem düğmelerine sahip olan Wii U GamePad ile daha çok bir el konsolu niteliğindeydi.

Hatta Wii U, bazılarına göre günümüzde el konsolu pazarını kasıp kavuran Nintendo Switch'in atası konumunda. Ancak, görünüşe göre Nintendo'nun bir döneme damga vuran konsolu için yolun sonu geldi. 

Nintendo, Wii U İçin Onarım Desteğini Sonlandırdı

Nintendo, bu yılın başlarında yaptığı açıklamayla tüm Wii U sunucularını kapattığını ve artık oyuncuların çok oyunculu, co-op ve diğer hizmetlere kesinlikle erişemeyeceğini duyurdu. Şirket son olarak verdiği onarım desteğini sonlandırarak Wii U'nun üzerine son toprağı atmış oldu. 

Şirket, mayıs ayında yayınladığı bir servis bildiriminde, "Onarım servisi yönetmeliklerinde öngörülen tamir parçalarının muhafaza süresi sona erdi, bu nedenle mevcut parça stoğu biter bitmez tamir hizmetleri sona erecek" ifadeleriyle kullanıcılarına durumu önceden bildirdi.

Wii U, 2012'nin sonlarında Wii'nin halefi olarak piyasaya sürüldü, ancak kullanıcıların tam anlamıyla ilgisini çekmeyi başaramadı. Konsol, satışta olduğu süre boyunca 13,56 milyon adet sattı. 2017'de piyasaya sürülen Switch ise Wii U'nun satışlarını 10 katına çıkararak 141,3 milyon adede ulaştı.

En İyi 10 Nintendo Switch Oyunu
OYUN

En İyi 10 Nintendo Switch Oyunu

Bu yazımızda sizlere en iyi Nintendo Switch oyunlarını sıraladık.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.