Neuralink Beyin Çipi Takılan Bir Kişi Zihin Gücünü Kullanarak Uzaktan Counter Strike 2 Oynayabiliyor!

Neuralink, geçtiğimiz haftalarda yeni beyin çipinin yerleştirildiği Alex isimli hastanın zihin gücüyle Counter Strike 2 oynayabildiğini açıkladı.

Neuralink, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği bir insana yapılan ikinci beyin çipi implantı hakkında yeni bilgiler paylaştı. Şirketin açıklamalarına göre, Neuralink beyin çipine sahip olan Alex isimli hasta, şuanda yalnızca zihin gücünü kullanarak Counter Strike 2 oyununu akıcı şekilde oynayabiliyor. Detaylar haberde.

Neuralink Beyin Çipli Hasta, Cihazları Uzaktan Kontrol Edebiliyor, 3D Nesneler Tasarlayabiliyor ve Hatta Düşünceleriyle Oyun Oynuyor!

Hatırlarsanız, ağustos aylarının başlarında Elon Musk yönetimindeki beyin çipi şirketi Neuralink'in ikinci insan deneyini başarıyla gerçekleştirdiğini ve beyin çipi yerleştirilen hastanın artık teknolojik cihazları uzaktan kontrol edebildiğini söylemiştik. Şirket, kısa bir süre önce ikinci ameliyatta implantı gerçekleşen Alex isimli hastanın güncel durumu hakkında yeni bilgiler paylaştı. Görünüşe göre operasyon öncesinde felçli olarak hayatına devam eden Alex için şuanda her şey yolunda.

Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre, uzun bir süredir düşünce yoluyla evindeki bilgisayar ve telefon gibi akıllı cihazları kontrol edebilen Alex, bu alanda kendini oldukça geliştirdi. Öyle ki Neuralink çipli hasta, şuanda beyniyle 3 boyutlu nesneler tasarlayabiliyor ve Counter-Strike 2 gibi oyunları oldukça akıcı şekilde oynayabiliyor. Bu yılın başlarında ilk Neuralink ameliyatına giren Noland Arbaugh isimli felçli bir hastanın da benzer yeteneklere sahip olduğunu belirtelim.

  İnsaFe
Daha öncesinde felç hastalarıyla gerçekleştirilen operasyonlar hakkında açıklamalarda bulunan Elon Musk, şirketin 2024 yılında toplamda 10 farklı hastayı ameliyat etmeyi planladığını ifade ediyor. Söylentilere göre firma ayrıca, yeni ameliyatlatıyla birlikte felçli kişilerin Neuralink sayesinde uzuv işlevini geri kazandırmayı amaçlıyor. 
Elon Musk'ın Beyin Çipi Girişimi: Neuralink Nedir? Nasıl Çalışır?
Yapay Zeka

Elon Musk'ın Beyin Çipi Girişimi: Neuralink Nedir? Nasıl Çalışır?

Elon Musk'tan yapay zekada devrim yaratan bir teknoloji geliyor. Artık, insan beyni ile bilgisayarlar birbirine bağlı çalışabilir. Nasıl mı? İşte detaylar!

 Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...