NASA Güneş Tutulması Görüntülerini Yayımladı
NASA, güneş tutulması videosunu yayımladı. YouTube üzerinden yayımlanan video, yoğun bir ilgi ile karşılaştı. İşte etkileyici görüntülere ilişkin ayrıntılar!
NASA, güneş tutulması görüntülerini YouTube üzerinden canlı olarak yayımladı. Yayımlanan video, etkileyici görüntüler içeriyor. Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi tarafından paylaşılan videoya ilişkin merak edilen detaylar haberimizde.
Dünya üzerindeki en büyülü fakat bazen rahatsız edici deneyimlerden bir tanesi tam güneş tutulmasına tanık olmaktır. Bu nadir olay, Ay'ın Dünya ile Güneş arasına girmesi ve Güneş'in tam olarak önüne geçmesi sonucunda meydana gelir.
NASA'nın Güneş Tutulması Videosu Nasıl İzlenir?
Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), gerçekleşen tutulma ile ilgili oldukça önemli bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, gökyüzünün tıpkı şafak ya da alacakaranlık gibi olduğu ifade edildi. NASA, tutulma anlarını canlı olarak yayımladı.
Popüler video paylaşım hizmeti YouTube üzerinden canlı olarak yayımlanan video, yoğun bir ilgi ile karşı karşıya kaldı. 1 saat 45 dakika uzunluğundaki videonun 17. dakikasından itibaren Ay, Güneş'in önünden geçmeye başlıyor. Etkileyici görüntülere ev sahipliği yapan videoyu aşağıda yer alan oynatıcı üzerinden izleyebilirsiniz.
Yeni Ötegezegen Keşfedildi
Dünya'da bir yıl 365 gün sürüyor. Bu gezegende ise bir yıl yalnızca 8 saat sürüyor. Güneş Sistemi'nin dışında bulunan bu gezegen, kendi yıldızının yörüngesinde dolaşmak söz konusu olduğunda tabiri caizse hız canavarı oluyor. Bu gezegende bir yıl, ortalama bir insanın güzel bir uyku almak için harcadığı zamana denk geliyor.
GJ 367b, Jüpiter veya Satürn gibi gezegenlerden ziyade kayalık bir gezegen olarak tanımlanabilir. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) Gök Bilimci Kristine Lam, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, gezegenin Merkür ile benzerlikler taşıyor gibi göründüğünü söyledi.
DLR, gezegenin Dünya'nın kütlesinin yarısına sahip olduğunu belirtti. Bu da onu şimdiye kadar bilinen yaklaşık 5 bin gezegen arasında en hafif ötegezegenlerden biri haline getiriyor. Çap olarak Mars'tan biraz daha büyük olduğu söylenebilir ve Dünya'dan sadece 31 ışık yılı uzaklıkta bulunabilir.
Bilim dünyasında büyük merak uyandıran GJ 367b isimli ötegezegen, NASA'nın Transit Exoplanet Survey Satellite'ten (TESS) elde etmiş olduğu veriler ile bulundu. Bilim insanları, gezegenin keşfinde önünden bir gezegen geçtiğinde bir yıldızın belirgin bir şekilde kararmasını içeren geçiş yöntemini kullandı.