NASA, Güneş'e Çarpan Bir Kuyruklu Yıldızı Yakaladı

Geçtiğimiz günlerde Güneş'e çarpan ve yoğun ısısı altında kaybolan bir kuyruklu yıldız NASA tarafından gözlemlendi. İşte detaylar!

Barış Bulut -

Yer çekimi olmadan yaşamak zor ve evreni onsuz hayal etmek imkânsız. Pazar günü erken saatlerde NASA'nın Güneş ve Heliosferik Gözlemevi tarafından Pazar günü erken saatlerde Güneş'i inceledikleri sırada bir kuyruklu yıldıza dair önemli bir an yakalandı.

Gökbilimci Tony Phillips Spaceweather.com'a yazdığı yazıda, "Bu kuyruklu yıldız, yüzyıllar önce parçalanmış dev bir kuyrukluyıldızdan bir parça ve neredeyse kesinlikle bir Kreutz Güneş makinesiydi." dedi.

"Bu parçalardan oluşan bir sürü, Güneş'in etrafında dönüyor ve her gün en az biri çok yaklaşıyor ve parçalanıyor. Çapı birkaç metreden daha az olan çoğu, görülemeyecek kadar küçükler ancak bazen bugünkü gibi büyük bir tanesi dikkat çekiyor."

Kuyruklu Yıldızın Güneş'e UIaştığı Anlar

Yukarıdaki video, SOHO'dan Cumartesi ve Pazar günü erken saatlerde çekilen bir dizi görüntüden oluşmakta. Küçük kuyruklu yıldızın sağ alt kadranda yıldızımızın yoğun çekim gücüne karşı koyamadığını görebilirsiniz. Saat Pazar gününe geçerken, cihazın zarar görmesini önlemek için SOHO'nun koronagrafısi tarafından engellenen Güneş'te kaybolduğu görülebiliyor.

Güneş'in diğer tarafından hiçbir şey çıkmadığına göre bu Güneş ışınlarının yoğun ısıdan tamamen buharlaştığını varsayabiliriz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR