Windows Cihazlara Mavi Ekran Verdiren CrowdStrike Arızasının Faturası Ağır Oldu!

CrowdStrike'ın tüm dünyayı felç eden hatalı güncellemesinin kaç cihazı etkilediği ortaya çıktı!

Teknoloji denince akla ilk gelen isimlerden Microsoft, cuma günü tüm dünyayı etkileyen önemli bir sorunla karşı karşıya kaldı. Konuyla ilgili gelen son bilgiler, güvenlik sağlayıcısı CrowdStrike'ın Windows cihazlara göndermiş olduğu bir güncelleme nedeniyle tüm dünyada önemli bir Windows arızasının yaşanmasına neden olduğunu gösteriyordu.

CrowdStrike Güncellemesinin Dünya Genelinde Kaç Windows Cihazı Bozduğu Ortaya Çıktı

Cuma günü sabah saatlerinde dünya genelinde Windows çalıştıran milyonlarca makine, açılışta Mavi Ekran (BSOD) sorunuyla karşı karşıya kaldı. Bu, bankaları, havayollarını, TV yayıncılarını, süpermarketleri, kısacası dünya çapındaki Windows kullanan tüm işletmeleri olumsuz etkilerken, bu hatanın sorumlusunun CrowdStrike tarafından yapılan güncelleme olduğu ortaya çıktı.

Siber güvenlik firması CrowdStrike, arızanın ardından söz konusu güncellemeyi geri alarak sorunu çözmeye çalışsa da etkilenen cihazlar birkaç saat daha mavi ekran vermeye devam etti. Hatta cuma günü, bu nedenle havayolu şirketleri sistemlerinin çalışmaması nedeniyle uçuşlarını bile erteledi.

Peki, dünyayı adeta felç eden CrowdStrike güncellemesi toplamda kaç cihazı etkiledi? Gelen son bilgiler, Windows işletim sistemini çalıştıran 8,5 milyon cihazın mavi ekran hatası verdiğini ve saatlerce çevrimdışı kaldığını ortaya koyuyor.

Windows PC’de APK Dosyası Açma
YAZILIM

Windows PC’de APK Dosyası Açma

Windows işletim sistemli PC'de APK dosyası açma işlemi nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtını merak eden kullanıcılar için oldukça detaylı bir rehber hazırladık.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!