Microsoft'tan Radikal Hamle: Çalışanlarına Android Yasağı!

Microsoft'un Çin'de hayata geçirdiği yeni hamle, çalışanların Android kullanmasını yasaklıyor. İşte detaylar!

Microsoft'tan Radikal Hamle: Çalışanlarına Android Yasağı!

Microsoft, Çin’deki çalışanlarına güvenlik önlemleri kapsamında artık Android telefonlarını kullanamayacaklarını, bu nedenle mecburen iPhone’a geçmeleri gerektiğini bildirdi.

Bloomberg tarafından aktarılan şirket içi yazışmaya göre Çin'deki tüm çalışanların Eylül 2024'ten itibaren iPhone kullanması gerekecek. Hâlihazırda Android telefon kullanan tüm çalışanlara iPhone 15 sağlanacağı belirtiliyor.

Microsoft Güvenlik Nedeniyle iPhone'a Geçiş Süreci Başlattı

Microsoft, Çin’de iPhone'lar için toplama noktaları kuruyor ve şirket aynı uygulamayı Hong Kong’da da gerçekleştiriyor. Hong Kong’da Google Play Store’un mevcut olmasına karşın, Çin'de Android kullanıcıları Huawei veya Xiaomi'nin uygulama platformlarını kullanmak zorundaydı. Microsoft, bu platformlara erişimi engelledi ve artık iPhone kullanımını zorunlu kılıyor.

Microsoft'tan Radikal Hamle: Çalışanlarına Android Yasağı!

iPhone kullanıcıları, Çin’de mevcut olan iOS App Store sayesinde Microsoft Authenticator ve Identity Pass uygulamalarını kullanmaya devam edebilecekler.

Microsoft, 1992'den beri Çin'de faaliyet gösteriyor ve en büyük Ar-Ge merkezlerinden biri de Çin'de bulunuyor. Microsoft'un Çin'deki bu araştırma merkezinde 6.000’den fazla mühendis ve bilim insanı çalışıyor.

Mayıs 2024’te Wall Street Journal, Microsoft’un yaklaşık 800 yerel çalışandan diğer ülkelere taşınmayı düşünmelerini istediğini bildirmişti. Bu konuya ilişkin de Microsoft'a ulaşılmaya çalışılsa da şirketten herhangi bir yanıt alınamamıştı.

Jeff Bezos’tan 5 Milyar Dolarlık Satış: Amazon’un Değeri Artarken Neden Hisselerini Satıyor?
Yaşam

Jeff Bezos’tan 5 Milyar Dolarlık Satış: Amazon’un Değeri Artarken Neden Hisselerini Satıyor?

Jeff Bezos, Amazon'un şirket hisselerinden 5 milyar dolar değerinde satış yapacağını açıkladı. Şirketin piyasa değeri rekor seviyeye çıktı. İşte detaylar!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.